The Mandalorian is niet altijd wie je denkt dat hij is

Star Wars serie The Mandalorian is nog maar amper een maand geleden van start gegaan, maar doet het nu al erg goed. Ondanks de enorme populariteit van Baby Yoda is het Pedro Pascal die het titelpersonage vertolkt. Gezien de mysterieuze jager zijn helm tot op heden nog niet afgezet heeft is het gezicht van de Game of Thrones acteur daarmee ook nooit in beeld geweest.

Het blijkt nu zelfs dat het in sommige scenes heel iemand anders is die het Mandalorian pak aan heeft. Dit is bekend geworden vanwege een uitspraak van Bryce Dallas Howard, die een aflevering van de serie geregisseerd heeft.

The Mandalorian niet enkel door Pedro Pascal gespeeld

In een interview met Vulture gaf de regisseur en actrice aan dat Pascal tijdens de opnames voor de door haar geregisseerde aflevering niet eens op de set aanwezig was:

”Hij was bezig met repetities voor King Lear op Broadway. Daardoor werkte ik voor mijn aflevering niet met Pedro.”

Aldus Howard. Gezien Pascal afwezig was werd de Mandalorian fysiek gespeeld door twee stunt doubles genaamd Lateef Crowder en Brendan Wayne. Deze laatste blijkt aan iedere aflevering van dit seizoen te hebben meegewerkt en ook betrokken te zijn bij seizoen 2. Het is echter wel enkel Pedro Pascal die de gesproken tekst van The Mandalorian op zich neemt.

Vergelijk het maar met Darth Vader. De stem van deze iconische slechterik werd vertolkt door James Earl Jones, terwijl het steeds een andere acteur was die in het pak zat.

The Mandalorian Disney
Pedro Pascal (of een van zijn vervangers) als The Mandalorian | Bron: The Walt Disney Company (Afbeelding: Lucasfilm)

Seizoen 2

Het werd een tijdje geleden al bekend dat er een tweede Mandalorian seizoen gaat komen. Producent en bedenker Jon Favreau heeft onlangs aangegeven dat kijkers in de nieuwe afleveringen onder andere meer te weten zullen komen over de mysterieuze Baby Yoda.

Meer omtrent The Mandalorian en de aankomende film The Rise of Skywalker is te vinden in dit Star Wars overzicht.

Reageer op artikel:
The Mandalorian is niet altijd wie je denkt dat hij is
Sluiten