Mandalorian-maker onthult de geheimen over de makarons van Baby Yoda

Heb je de aflevering The Siege al gekeken? Dan zie je waarschijnlijk de blauwe makarons die Baby Yoda eet. Dit is het geheim erachter.

Baby Yoda is de schattigste 50-jarige die we kennen. De hoofdrolspeler in The Mandalorian weet door zijn lieve uiterlijk en ondeugende trekjes veel kijkers wekelijks te boeien.

Het eetpatroon van Baby Yoda

Wat regelmatig een discussie oplevert op het internet is het eetpatroon van Baby Yoda. Zo slurpte hij in een van de eerste aflevering een kikker naar binnen en kwam hij een paar weken geleden in opspraak door volgens sommigen ‘genocide’ te plegen. Hij at toen de eitjes op van een bedreigde diersoort.

Dit keer zien ze zijn snacks er iets beter uit. Baby Yoda snoept nu van blauwe ruimtemakarons. Deze kun je ook in het echt bestellen, al ben je dan een slordige 50 dollar kwijt per 12 stuks. Gelukkig kan het ook allemaal goedkoper laat Mandalorian-maker Jon Favreau weten. Hij laat dan ook weten waardoor hij geïnspireerd is.

De koekjes kregen een blauw uiterlijk mee, omdat het moest lijken alsof ze met blauwe melk zijn gemaakt. De kleur kregen ze echter mee van de frambozen. In eerste instantie was alleen de vulling blauw, maar de makers wilden de koekjes helemaal blauw hebben.

Zo maak je blauwe makarons

Om het allemaal nog makkelijker te maken heeft Binging with Babish zelfs een video gemaakt met Favreau om uit te leggen hoe je de blauwe makarons van Baby Yoda kunt maken. In de video doet hij uit de doeken dat de koekjes in de serie amper smaak hadden. Gelukkig laat het recept zien hoe je thuis wel lekkere makarons kunt maken.

Baby Yoda Makarons concept art
Zo zag de concept art eruit voorafgaand aan de opnames. (Afbeelding: Disney)

Overigens laat Binging met Babish niet alleen zien hoe je makarons maakt. Eerder liet de Youtuber al zien hoe je de bottenbouillon kunt maken die Baby Yoda in een eerdere aflevering at. Wij kunnen nog een ding toevoegen: eet smakelijk!

Reageer op artikel:
Mandalorian-maker onthult de geheimen over de makarons van Baby Yoda
Sluiten