Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 14 jun 2018

WANT Boeken: legendarische muziek, thrillers en de kantoorjungle

Er gaat weinig boven een goed boek. Of het nou om een biografie van je idool gaat, of een meeslepende roman. Maar ja, dan moet je wel de parels vinden tussen de barrage aan nieuwe boeken die elke week uitkomt. We helpen je daar een handje bij door vijf toppers aan te raden.

David Sedaris – Ik Mooi Praten

David Sedaris had het nou niet bepaald makkelijk als kind. Hij valt op mannen, is van Griekse afkomst en lispelde er op los. In North Carolina ben je dan automatisch een buitenbeentje.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

In een serie aan hilarische essays vertelt hij over zijn avonturen. Soms pijnlijk, vaak leerzaam maar altijd absoluut de moeite waard. Sedaris kan met zo veel passie zijn verhalen vertellen dat je door wilt blijven lezen. De essays staan op zichzelf, dus het zijn ook de perfecte lees-snacks voor tussendoor. Link

Rachel Levin – Look Big

De kans dat je het in Nederland moet zien te overleven tegenover een roofdier is zeer klein. Zeer, zeer klein. Rachel Levin helpt de echte man toch op fascinerende wijze een handje door je te vertellen wat je moet doen als je vijftig verschillende dieren tegen komt.

Beren, elanden, vossen en ga zo maar door. Elk dier wordt behandeld met interessante tips, anekdotes en afbeeldingen. Echt een mooi boek voor op je koffietafel, maar dat ook gewoon in je rugtas past. Handig als je deze zomer gaat kamperen! Link

Michael Ochs – 1,000 Record Covers

Heb jij nog vinyl? In dit schitterende boek worden de 1000 meest bijzondere platen van de vorige eeuw op een rijtje gezet. De kunst van een mooie albumhoes ontwerpen is er een om te koesteren.

Rockfotograaf en muziek-archivist Michael Ochs heeft zijn favoriete covers uit zijn eigen collectie verzameld. De evolutie van vooral rock komt voorbij wanneer je door 1,000 Record Covers bladert. Veertig jaar aan legendarische muziek. Schitterend, en verrassend betaalbaar. Top voor een last-minute vaderdag-cadeautje!

J.D. Barker – The Fourth Monkey

Tijd voor een spannende thriller. De afgelopen vijf jaar terroriseerde de beruchte Four Monkey Killer de inwoners van Chicago. De politie tastte al die tijd in het duister, tot ze op een dag zijn lijk vinden.

Al snel blijkt dat de seriemoordenaar op weg was om zijn allerlaatste boodschap af te leveren. Een boodschap die erop wijst dat een van zijn slachtoffers nog ergens opgesloten zit. De tijd tikt weg. Een zenuwslopende pageturner over een briljante seriemoordenaar die zelfs vanuit zijn graf de politie nog weet te bespelen. Link

Japke-d. Bouma – Werken doe je maar thuis

Het kantoorleven brengt een hoop kwesties en vraagstukken met zich mee, waar niemand je op heeft voorbereid. Wat is de beste flexplek, hoe onderhandel je voor een beter salaris en moet je nou wel of niet zoenen bij nieuwjaar?

Afscheidsborrels, kleding, ziek melden: zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kantoorveteraan Japke-d. Bouma geeft je tips voor elke situatie en beantwoord al je vragen. De kantoorjungle wordt opeens weer behapbaar. Link

Review: geniet van deze boeken met de nieuwe Kobo Clara HD

Kort geleden zijn we aan de slag gegaan met de nieuwe Kobo Clara HD. Een lichte e-reader met 6 inch HD-scherm. Clara, zoals we haar liefkozend mogen noemen, kent een aantal voordelen. Ze weegt nauwelijks iets, heeft een handzaam formaat en een prachtig uiterlijk.

Dat uiterlijk krijgt vooral vorm dankzij het ultra HD-scherm, dat met recht een stuk aangenamer is voor je ogen tijdens het lezen. We kunnen het niet staven met wetenschappelijk bewijs, maar Mr. Concentratie leek zich eveneens langer van zijn beste kant te laten zien tijdens z’n onderonsjes met Clara.

Een ander groot pluspunt is de nieuwe schermverlichtingstechniek van Kobo (ComfortLight PRO), wat vooral tijdens leesuren in bed veel voordeel oplevert. Geleidelijk verandert de kleur van het licht naar een zachtere tint op basis van een vooringestelde ‘bedtijd’, wat een kalmerend effect heeft op een onrustige geest.

Met acht gigabyte geheugen is Clara goed voor zesduizend boeken. Wel reageert ze af en toe nog wat trager, zeker als je het vergelijk met andere mobiele apparaten, maar dat maakt haar ook wel weer charmant. Al met al een heuse dame dus, maar wees gerust: flessen Moët zijn onnodig om indruk op haar te maken. Voor 130 euro kan ze van jou zijn en zul je elke avond in je bed spannende avonturen beleven. Of slimmer worden.

Review: Leroy van den Berg 

Reageer op artikel:
WANT Boeken: legendarische muziek, thrillers en de kantoorjungle
Sluiten