Daniel Koster
Daniel Koster Cars 23 september 2015

Mansory tilt met de Gronos de Mercedes-Benz G-klasse tot een hoger niveau

De autofiel onder ons kent Mansory vast. Het bedrijf is in 1989 opgericht door Kourosh Mansory en heeft een stormachtige groei meegemaakt waarbij het bedrijf hedendaags meer dan tweehonderd werknemers kent. Zij voeren allerlei vette customizations uit waarbij zij auto’s tot een hoger niveau tillen. Zij leggen de nadruk op het tweaken van auto’s van Porsche, BMW en Range Rover. Deze custom Mercedes-Benz laat echter zien dat zij zich niet enkel op deze automerken moeten richten!

Prachtige, robuuste auto

De designers van Mansory vergrepen zich ditmaal aan de Mercedes-Benz G-klasse. Het resultaat mag er zeker wezen, zij weten met de Mansory Gronos de G-klasse namelijk naar een hoger niveau te tillen. Hierbij vinden wij het strakke uiterlijk met de matzwarte verf een toffe toevoeging. Een andere toffe verandering is het gebruik van koolstofvezel voor de gehele carrosserie. Dit is uitermate licht doch stevig materiaal waardoor het het ideale materiaal is voor dergelijke wagens. En het ziet er ook nog eens prachtig uit. De 23-inch velgen maken het helemaal af waardoor de Mansory Gronos het uiterlijk van een geweldenaar kent. Maar de automobiel is niet enkel qua uiterlijk een geweldenaar, ook qua innerlijk mag-ie er zeker wezen. Met een 5,5-liter V8-motor staat deze auto garant voor beestachtige prestaties!

Slechts 6 modellen

De Mansory Gronos is een limited edition. Er zijn slechts zes modellen van gemaakt. Je kunt op de site van Mansory nog meer informatie vinden over de vette wagen. Wat zouden wij er graag eentje in ons bezit hebben zeg!

Check ook:

Reageer op artikel:
Mansory tilt met de Gronos de Mercedes-Benz G-klasse tot een hoger niveau
Sluiten