Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 jul 2018

Miljardair: ‘Bitcoin gaat naar 40.000 dollar en kan vertienvoudigen’

Marc Lasry is een bekende naam in de financiële markt. De miljardair heeft zijn strepen de afgelopen decennia verdient als investeerder, en wordt dan ook zeer serieus genomen als het om zijn voorspellingen gaat. Juist daarom is zijn mening over Bitcoin zeer interessant.

Rooskleurige toekomst voor Bitcoin

Afgelopen woensdag was hij te gast bij het Amerikaanse CNBC. De miljardair deed daar een opvallende uitspraak. Waar veel van zijn collega’s vrij pessimistisch over Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn, is Lasry juist zeer optimistisch.

Bitcoin is een mooi idee op papier, maar de praktijk moet de potentie wel bij kunnen benen.

Volgens hem kan Bitcoin zeker 40.000 dollar waard worden. Daarvoor is een bredere adaptatie nodig, en moet het verhandelen van de digitale munt makkelijker worden. Simpel gezegd: Bitcoin moet echt in gebruik genomen gaan worden. Althans, als we de beroemde investeerder moeten geloven. Pas dan gaan we volgens hem astronomische stijgingen zien.

Marc Lasry Bitcoin
Marc Lasry Bitcoin

“Wanneer het meer mainstream wordt, en meer marken de munt accepteren en vrijelijk verhandelen, dat is volgens mij echt waar het vanaf gaat hangen. Ik zie zo gebeuren dat Bitcoin-investeerders hun investering binnen drie tot vijf jaar kunnen vervijfvoudigen, of misschien zelfs vertienvoudigen.”

Daarmee schetst de investeerder dus een rooskleurige toekomst voor de cryptocurrency. Mits die adaptatie dus maar van de grond komt, en dat is een flinke drempel. Bitcoin is een mooi idee op papier, maar de praktijk moet de potentie wel bij kunnen benen.

Lasry’s investeringsmaatschappij heeft meer dan 9.6 miljard dollar aan assets in zijn portfolio. De miljardair beweert echter dat hij juist met zijn eigen geld in Bitcoin investeert. De Amerikaan heeft er echt vertrouwen in.

Afgelopen december betoog hij nog zijn spijt dat hij niet eerder Bitcoin kocht. “Ik had de cryptocurrency een paar jaar terug moeten kopen, toen de prijs nog op de 300 dollar stond.”

Er zijn een hoop cryptocurrency die op het technische vlak wellicht beter zijn dan Bitcoin. Juist door zijn nadruk op adaptatie, verwacht Lasry echter dat Bitcoin investeerders het meeste op gaat leveren. “De reden dat ik voor Bitcoin ga, is dat het de munt is waar iedereen naartoe gaat komen.”

??Lees ook: ‘Koop eerst een hele Bitcoin voordat je aan altcoins begint’

 

Reageer op artikel:
Miljardair: ‘Bitcoin gaat naar 40.000 dollar en kan vertienvoudigen’
Sluiten