Gaming 9 jan 2019 Ilona Braam

Dit is hoe iedereen Mario Kart zou moeten spelen

De meeste van ons zijn al blij dat we Mario Kart kunnen spelen op een groot televisiescherm met een mooie resolutie en dat we tegenwoordig niet meer te maken hebben met pixelachtige poppetjes op de racebaan. Maar zoals altijd is er ook in dit geval weer een baas boven baas en mocht een groep gelukkige spelers onlangs genieten van Mario Kart op een scherm waarbij je tv in het niet valt. Een heftige race werd onlangs namelijk gespeeld op het gigantische scherm van een heus honkbalstadion in Kansas city.

Mario Kart in een honkbalstadion

Toen een nieuws helikopter van het Amerikaanse televisiestation KCTV5 bezig was met het nemen van shots bij het Kauffman Stadium, werd het KCTV5 team verrast met een toch wel erg bijzondere gebeurtenis in het stadion. Waar je ze op het grote scherm normaal gesproken de honkbalspelers van de Kansas City Royals of cheerleaders zouden verwachten, leek er een potje Mario Kart gaande te zijn. En aangezien we in een “picture or it didn’t happen” tijd leven, postte Tom Martin van KCTV5 een video van het spektakel op twitter, zodat de wereld getuige kon zijn van het fenomeen.

Zelf mariokarten in een stadion

Gelukkig volgde er al gauw uitleg over het spektakel in de vorm van een tweet van het goede doel Royals Charities. Het bleek namelijk dat de game deel was van een inzamelingsactie van het goede doel om het nieuwe jaar meteen goed te beginnen. We moeten zeggen dat we toch een beetje jaloers zijn op de gelukkige gamers, maar er is hoop als je zoiets zelf ook zou willen meemaken. In de tweet laat Royals Charities namelijk weten dat we later in het jaar mogelijk eenzelfde soort spektakel terug zullen zien als een uitje, waar je in een veiling op kunt bieden. Je moet er waarschijnlijk alleen wel redelijk wat geld voor over hebben.

Mario Kart Kauffman Stadium Kansas City

Mario Kart blijkt een spel te zijn dat allerlei soorten mensen van jong tot oud aantrekt. Ook Elon Musk zou fan zijn van het spel en wilde de klassieker zelfs hebben voor Tesla. De bedoeling was dat je tijdens het wachten in je Tesla de tijd even zou kunnen doden met een potje Mario Kart tegen andere Tesla eigenaren.

 

Mashable

Reageer op artikel:
Dit is hoe iedereen Mario Kart zou moeten spelen
Sluiten