Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gaming 3 apr 2018

Race door Monopoly heen met de speciale Mario Kart editie

Als je houdt van het spel Monopoly hebben we goed nieuws. Na Star Wars, The Walking Dead en The Big Bang Theory, kun je nu ook valsselen in een Mario Kart versie van het bordspel. Hasbro komt namelijk met Monopoly Gamer: Mario Kart. Het spel lijkt op Monopoly, maar dan natuurlijk met een twist.

Het maakt uit met welk karakter je speelt

Net zoals bij het standaard spel kies je een token en moet je een bord rondgaan om stukken grond te kopen en huur te vragen aan iedereen die het waagt om even op je land te stoppen.

Het gevangenis vlakje is precies hetzelfde als bij het standaard spel, maar er zijn (behoorlijk) wat dingen die net even wat anders gaan. Waar je vroeger eigenlijk zonder reden per se dat ene poppetje of object moest zijn, maakt het bij deze editie inderdaad uit met welk token je speelt.

Monopoly Gamer: Mario Kart

Elk karakter heeft unieke powers

Je kunt spelen met Mario, Luigi, Peach en Toad en elk karakter heeft een Super Star bekwaamheid, welke wordt geactiveerd als je op een van de vier sterren op het bord terecht komt. Ook heeft elk karakter bepaalde voordelen, waardoor je bijvoorbeeld meer stappen vooruit kunt.

Heb je eigenlijk niks met Mario, Luigi, Peach en Toad? Dan kun je ook voor het uitbreidingspakket gaan met Yoshi, Bowser, Donkey Kong, Rosalina, Metal Mario en Shy Guy.

Monopoly Gamer: Mario Kart

Racen in Monopoly

Uiteraard draait Mario Kart om racen en elke keer als iemand langs GO (start) gaat, wordt er een nieuwe race gestart. De speler die aan de beurt is trekt een Grand Prix kaart, waarop staat op welke baan je gaat racen en wat de prijzen zijn voor de eerste, tweede en derde plek.

Om te racen gooi je de dobbelsteen om te bepalen wie de race wint samen met een extra dobbelsteen waar power-ups op staan. Met die tweede dobbelsteen krijg je de gebruikelijke power-ups, die je ook in het echte Mario Kart spel vindt. Denk maar aan een groen schildje om degene voor je drie muntjes afhandig te maken..

Monopoly Gamer: Mario Kart

Wie heeft de meeste munten

De race prijzen bestaan onder andere uit het inpikken van gebouwen tot het ontvangen van muntjes. Deze muntjes zijn gekomen in plaats van het oude Monopoly geld en passen inderdaad beter bij Mario Kart.

Het spel eindigt wanneer alle Grand Prix kaarten zijn getrokken en alle races dus voorbij zijn. Wie de meeste punten heeft, is de winnaar.

Monopoly Gamer: Mario Kart is te koop via gamestop.nl voor 25 euro. Daar komt nog 16 euro bovenop voor de verzendkosten, maar in ieder geval bezorgen ze wel in Nederland. Vanaf 1 juli zou het spel als het goed is ook gewoon in de winkel moeten liggen.

 

Kotaku

Reageer op artikel:
Race door Monopoly heen met de speciale Mario Kart editie
Sluiten