Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 31 jan 2019

Mario Kart op de smartphone loopt vertraging op

Nintendo begon een paar jaar geleden met het uitbrengen van populaire gameseries op de smartphone. Een aantal games daarvan haalden een mooi succes. En nu is het wachten op de volgende hit. Het is al een tijdje bekend dat de volgende titel Mario Kart gaat zijn. De desbetreffende titel werd begin 2018 aangekondigd. Toen liet Nintendo weten dat de game uitgebracht zou moeten worden in hun fiscale jaar 2019, dat loopt tot en met 31 maart 2019. Maar door die plannen wordt nu een streep gezet.

Mario Kart op de smartphone gaat naar de zomer

Bij de bekendmaking van de laatste financiële cijfers van Nintendo maakte het bedrijf bekend dat de game wat vertraging oploopt. Er wordt nu gesproken van een releasedatum in de zomer van 2019. Als reden voor de vertraging geeft men aan dat de extra tijd nodig is om de kwaliteit van de game in orde te krijgen en er ook voor te zorgen dat er na de lancering van de game genoeg content klaar staat voor liefhebbers om mee aan de slag te gaan.

We weten nog niet al te veel van Mario Kart op de smartphone. De game zou Mario Kart Tour gaan heten en zou net als de laatste games van Nintendo en zo’n beetje elke succesvolle game free-to-play gaan worden. Daarbij is het echter nog niet duidelijk hoe Nintendo geld gaat verdienen aan zijn gebruikers.

Gaat het bedrijf werken met lootboxes waarmee je nieuwe personages kunt vrijspelen en nieuwe onderdelen op je kart kunt zetten. Of word je uitgedaagd om na een paar potjes te gaan betalen of te wachten totdat je energiemeter is gevuld. En dan heb je nog de mogelijkheid dat je in de basis de beschikking hebt over een paar circuits, maar de rest zou moeten gaan vrijkopen.

We gaan het deze zomer zien. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Mario Kart op de smartphone loopt vertraging op
Sluiten