Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 mei 2019

Mario Kart Tour: eerste beelden smartphone-game lekken uit

Een hele tijd geleden kondigde Nintendo al aan dat er een Mario Kart naar de smartphone zou gaan komen in de vorm van Mario Kart Tour. Naast die aankondiging wisten we eigenlijk niet al te veel van de nieuwe titel. Maar sinds vandaag is er een beta van de game aan de gang. Spelers in Japan en de Verenigde Staten konden zich daarvoor opgeven. Volgens mij was het niet echt de bedoeling dat daar beelden van naar buiten zouden komen, maar toch hebben we nu een eerste video van Mario Kart Tour.

Mario Kart Tour op de smartphone

De video is zonder geluid opgenomen, waardoor de persoon die dit heeft geplaatst het zelf van muziek heeft voorzien. De video toont een paar dingen. Ten eerste lijkt het er allemaal wat langzaam aan toe te gaan. Daarnaast is het circuit waarover heen wordt gereden nogal saai. Al met al is het niet echt iets waar je stijl van achterover valt.

In Mario Kart Tour rijd je automatisch en stuur je door naar links of rechts te swipen. Onderweg lijkt het er op dat je allemaal punten kunt verzamelen. Die krijg je voor de coins die je verzameld, maar ook voor de acties die je maakt. In de video zie je de teller oplopen op het moment dat er een powerslide of een turbo wordt gemaakt. Ook krijg je veel punten wanneer het je lukt om één van de tegenstanders dwars te zitten met één van de powerups waartoe je de beschikking hebt.

Daarnaast zijn er verschillende spelers die gezegd hebben dat je voordelen krijgt als je in de game nieuwe rijders koopt. Zo kun je personages kopen die bijvoorbeeld sneller zijn. Daarmee lijkt het een game te zijn waar in deze betafase nog veel an moet worden gedaan.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Mario Kart Tour: eerste beelden smartphone-game lekken uit
Sluiten