Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 jul 2019

Dit is het klassieke eerste Mario-level wanneer je in de hel bent beland

Met Super Mario Maker 2 hebben gamers de mogelijkheid om hun eigen levels te maken en die te delen met de wereld. Daarbij heb je een mix tussen levels die je de mogelijkheid geven om te kunnen genieten van de gameplay-mogelijkheden die de game biedt aan de ene kant. En aan de andere kant heb je een groep gamers die er een soort van hobby van hebben gemaakt om andere gamers compleet te frustreren. De remake van het eerste Mario-level uit Super Mario Bros valt in de laatste categorie. Want dit komt direct uit de hel.

Mario-level uit de hel

De maker had er waarschijnlijk enorm veel zin in bij het maken. Qua layout is het identiek aan het eerste Mario-level zoals je dat kent van vroeger. Maar wie denkt dat de eerste Goomba al een obstakel is, moet dit eigenlijk niet gaan spelen. Hier heb je namelijk te maken met een veelvoud aan ronddraaiende vuurballen, die je normaal gesproken alleen maar ziet in het kasteel van Bowser. Maar nu dus aan het begin en is de marge tussen de verschillende punten waar je door heen kunt springen extreem klein. Het bekijken van de onderstaande video geeft ons al kriebels.

Als ik dit zou gaan spelen, dan zou ik waarschijnlijk bij de eerste sprong al dood gaan. Wat wel knap is, is dat de maker het ook daadwerkelijk voor elkaar heeft gekregen om het zelf uit te spelen. Op die manier heeft de maker bewezen dat je het level daadwerkelijk kunt voltooien. Ik ga in elk geval vanaf nu mijn leven verbeteren, want ik wil niet in de hel terecht komen en dit de hele dag te moeten spelen. Mocht je het zelf willen gaan proberen in Super Mario Maker 2? Dan kun je het via de code YXL-D4C-TQF toevoegen aan de game. De review van Super Mario Maker 2 kun je overigens hier vinden.

Reageer op artikel:
Dit is het klassieke eerste Mario-level wanneer je in de hel bent beland
Sluiten