Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 10 nov 2019

Mark Hamill reageert op zijn originele Star Wars auditie (video)

Mark Hamill mag dan wel veel fans voor zich gewonnen hebben met zijn legendarische vertolking van de Joker in Batman: The Animated Series, maar toch denken we dat de meeste mensen bij het horen van zijn naam aan Star Wars zullen denken. Dit voornamelijk vanwege het feit dat hij vandaag de dag volop actief is op social media en mensen eraan blijft herinneren dat hij de enige echte Luke Skywalker is.

Het is daarom ook grappig dat er een recentelijk filmpje is verschenen waarin de acteur op zijn – inmiddels meer dan 40 jaar oude – auditie reageert. Daarnaast deelt hij enkele interessante verhalen omtrent het werken met George Lucas, Harrison Ford en Carrie Fisher.

Mark Hamill bekijkt oude auditie voor Star Wars

De video is gemaakt ter promotie van een winactie waarmee fans een etentje met Hamill kunnen winnen en vervolgens ook de première van Star Wars: The Rise of Skywalker mogen bijwonen.

Het blijkt overigens dat Hamill destijds aan regisseur George Lucas gevraagd heeft of ”Star Wars soms een parodie ging worden op Flash Gordon”. Deze laatste zei hierop dat ”ze dit later wel zouden bespreken” maar kwam er vervolgens nooit meer op terug.

Star Wars: The Rise of Skywalker

Het is qua releases even rustig geweest rondom de Star Wars franchise, maar vanaf 18 december kunnen fans genieten van The Rise of Skywalker, de negende en laatste film in de reeks. Naast dat Mark Hamill weer mee zal doen, gaan we ook Daisy Ridley, Oscar Isaac en John Boyega terugzien. Ook zal de in 2016 overleden Carrie Fisher in enkele scenes te zien zijn. Een recente trailer van de film kun je hier bekijken.

The Mandalorian

Naast een film gaan er ook enkele Star Wars series uitkomen. De eerste daarvan heet The Mandalorian en zal vanaf 12 november van start gaan op Disney+. Dit project zal zich echter in een andere tijdsperiode afspelen als de Star Wars films en geen rol hebben voor Mark Hamill. Meer informatie over dit project en een trailer zijn hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mark Hamill reageert op zijn originele Star Wars auditie (video)
Sluiten