Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 24 jan 2019

Het antwoord op Disney: Netflix kondigt superheldenfilm Reborn aan

Mark Millar is een grote naam in de comicswereld. Naast legendarisch werk voor Marvel en DC heeft hij ook zijn eigen universum in het leven geroepen: Millarworld. De rechten voor alle titels die daarbij horen zijn door Netflix gekocht. Maak kennis met Reborn.

Netflix en Millarworld

Het wordt eindelijk steeds duidelijker wat de streamingdienst met de franchises van plan is. Netflix heeft met Millarworld superheldentitels in zijn bezit die het niet kwijt kan raken door gewijzigde plannen van de concurrentie. Voorbeeld: Netflix scoorde jaren lang met zijn Marvel-series, maar die zijn gecanceld omdat Disney met zijn eigen streamingdienst komt.

Met Millarworld heeft het bedrijf een vat aan franchises waarmee het op de lange termijn waarde op kan bouwen. Een soort Marvel Cinematic Universe, maar dan op Netflix.

Reborn

De eerste stappen worden gezet met het grote nieuws van deze week: Netflix komt met een film gebaseerd op Reborn, een fantasy comics-serie van Mark Millar en Greg Capullo.

Het verhaal van Reborn gaat over Bonnie Black, een vrouw die ontdekt dat mensen nadat ze sterven naar een land van monsters en draken gaan. Wanneer ze daar aankomt, ontdekt ze echter dat haar overleden man nergens te bekennen is.

Oftewel, verwacht een hoop bloederige actie in een unieke fantasy-setting. Geen standaard superhelden-gedoe dus. Het is nog veel te vroeg voor een releasedatum of cast, maar toch zijn er al flink wat grote namen bij het project betrokken.

De film wordt bijvoorbeeld geregisseerd door Chris McKay, de regisseur van de LEGO Batman Movie en producent van de LEGO Movie 2. Ook stond hij aan het roer van de fantastische cultserie Robot Chicken. Opvallend genoeg wordt Sandra Bullock (Bird Box) een van de producenten.

Verder weten we nog erg weinig over Reborn, of andere series en films die voortkomen uit de acquisitie van Millarworld. Het is een unieke kans voor de streamingdienst om fans van Marvels superhelden-actie te behouden, in de naderende toekomst waar Disney de dienst uitmaakt.. Lees hier wat de gevolgen zullen zijn.

Netflix

Reageer op artikel:
Het antwoord op Disney: Netflix kondigt superheldenfilm Reborn aan
Sluiten