Mark Wahlberg gaat Sully spelen in de Uncharted-film

De Uncharted-reeks is één van de bekendste gameseries op de PlayStation. En er wordt al vele jaren gewerkt om er een film van te maken. Daarbij zou Mark Wahlberg nu een rol gaan spelen.

De acteur zou naast Tom Holland in de film gaan spelen. Waar Holland de rol van Nathan Drake op zich zou gaan dragen, daar is Wahlberg nu in gesprek om als Victor “Sully” Sullivan in de film te gaan spelen. Dit weet Variety te melden.

Mark Wahlberg in de Uncharted-film

Het is overigens niet voor het eerst dat Mark Wahlberg gekoppeld wordt aan de film. Dit is een project wat al heel wat jaren in beslag neemt en maar niet van de grond lijkt te komen. In 2010 was het al het plan dat Wahlberg in de Uncharted-film zou gaan spelen. Toen was het plan om hem de rol van Nathan Drake te laten vertolken. Dat is er toen niet van gekomen en tien jaar later gat hij dus aan de slag als een veel ouder personage. Naar het schijnt wil Wahlberg gewoon graag betrokken zijn bij het project en vindt hij het niet erg om nu een ouder personage te spelen. Sully is zeg maar de sidekick van Nathan en staat hem bij met advies, terwijl hij tegelijkertijd erg van de vrouwen, sigaren, drank en schatten houdt. Het is een vaderfiguur voor Drake.

Drake en Sully in de eerste Uncharted-game (Bron: Naughty Dog)

In de Uncharted-reeks zijn Drake en Sully treasure hunters. Via verschillende aanwijzingen uit het verleden proberen zij verloren beschavingen terug te vinden en zichzelf te verrijken met de schatten die ze daarbij vinden. De gamereeks bestaat uit vier hoofddelen en twee spinoffs (waaronder één game die op de Vita verscheen). De film zou een origin-story moeten gaan zijn, waardoor het goed zou kunnen dat de eerste game uit de reeks geldt als een inspiratiebron voor het verhaal. Wanneer de film ooit uitkomt, is de vraag. Wil je meer lezen over Uncharted? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Mark Wahlberg gaat Sully spelen in de Uncharted-film
Sluiten