Cars 29 mei 2018 Jelle van Es

Mark Webber zet zijn tanden in de Porsche Mission E

Mark Webber ken je waarschijnlijk het beste van zijn carrière als F1-coureur. Aan de zijde van Sebastian Vettel was hij behoorlijk succesvol bij Red Bull Racing. Daarbij ging het soms mis. Zo vloog hij door de lucht tijdens de GP van Europa in 2010 en had hij flink wat ruzie met Vettel tijdens de Grand Prix van Maleisië in 2013, die later de boeken inging als het Multi 21-incident. Hij is al een paar jaar niet meer actief in de Formule 1, maar in de wereld van de auto’s blijft hij actief. En nu mocht hij aan de slag met de Porsche Mission E.

Mark Webber en de Porsche Mission E

Het is overigens logisch dat de koppeling tussen Mark Webber en de Porsche Mission E wordt gemaakt. Webber is namelijk ambassadeur van Porsche. Dat zorgde er bijvoorbeeld voor dat hij bij The Grand Tour niet zo handig was met andere wagens van andere merken.

Met dit in ons achterhoofd, moet je zijn uitspraken over de Porsche Mission E natuurlijk met een korreltje zout nemen. Het voelt simpelweg te veel als een reclame waar de beste man veel geld voor heeft gekregen. Dat gezegd hebbende is het goed om te zien hoe de Porsche Mission E scheurt over het Porsche-test circuit in het Duitse Weissach. Bekijk die actie hieronder.

Naast deze actie hebben we ook nog een tweede video, die eigenlijk nog meer op een reclame lijkt, maar goed, het is een goed excuus om te kijken naar de fijne wagen. Deze tweede video is wel al flink wat maanden oud, maar dat mag de pret niet drukken.

Het duurt overigens nog wel even voordat je zelf met de Porsche Mission E aan de slag kunt gaan. Een tijdje geleden werd duidelijk dat we nog zeker een jaar of twee moeten wachten om zelf in de wagen te stappen.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Mark Webber zet zijn tanden in de Porsche Mission E
Sluiten