‘Mark Zuckerberg moet aftreden als CEO van facebook’

Mark Zuckerberg heeft het de laatste tijd zwaar te verduren. Alle ogen zijn namelijk op Facebook gericht na het schandaal met Cambridge Analytica. Mensen lijken nauwelijks nog vertrouwen in de Facebook CEO te hebben en steeds meer zwaarwegende stemmen rijzen op tegen Zuckerberg. Zo roept een New York City ambtenaar, die verantwoordelijk is voor een pensioenfonds met 1 miljard dollar aan Facebook aandelen, Zuckerberg op om af te stappen als CEO.

Raad van bestuur moet aangepakt worden

De ambtenaar waar het om gaat is Scott Stringer. Hij is van mening dat Facebook schoon schip moet maken en het raad van bestuur moet aanpakken. In een gesprek met CNBC vertelt hij dat een onafhankelijke voorzitter aangewezen zou moeten worden en dat er drie nieuwe raadsleden zouden moeten komen om zich bezig te houden met het beschermen van gebruikersgegevens en de privacy van gebruikers.

Scott Stringer
Scott Stringer

Geen plannen om Facebook investering terug te trekken

Stringer gaat verder en vindt ook dat het Facebook schandaal een risico voor onze democratie was. “Facebook heeft 2 miljard gebruikers. Ze bevinden zich nu in onbekende wateren en hebben zich gedragen op een manier, die mensen niet met een goed gevoel achterlaat over Facebook en mensen onzeker laat over hun eigen data. De ambtenaar geeft verder aan dat er geen plannen zijn van de New York City pensioenfonds om hun investering in Facebook terug te trekken. Maar ze zouden wel het recht hebben om vragen te stellen.

Mark Zuckerberg

Zuckerberg binnenkort weg?

Hoewel meer mensen de mening van Stringer delen met betrekking tot Zuckerberg, lijkt het er niet op dat de man binnenkort af zal stappen als CEO van Facebook. De structuur binnen het bedrijf is op een dusdanige manier ingericht, dat Zuckerberg en zijn team het voor het zeggen hebben. Hoewel Zuckerberg in realiteit maar 16 procent van de aandelen bezit, zou hij het grootste gedeelte van de aandelen met stemrecht hebben. Hiermee hebben de andere aandeelhouders eigenlijk niet zoveel in te brengen.

Zuckerberg hoeft dus in principe niets te doen, maar als hij slim is komt het wel met een plausibel plan van aanpak. Hij kan dan wel regeren over Facebook maar als de waarde van de aandelen blijft dalen, heeft hij daar uiteindelijk niet zoveel aan. Sowieso komt hij ook in de problemen als de privacy problemen niet snel worden opgelost. Vanaf 25 mei heeft hij te maken met de General Data Protection Regulation (GDPR).

Daily Mail

Reageer op artikel:
‘Mark Zuckerberg moet aftreden als CEO van facebook’
Sluiten