Mark Hofman
Mark Hofman Tech 31 jan 2019

Waarom Mark Zuckerberg verschillende apps wil integreren

Vorig week maakte The New York Times bekend dat Facebook al zijn chat-services gaat combineren. Dat betekent dat WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram met elkaar geïntegreerd gaan worden. De grote vraag is alleen: waarom wil het bedrijf dit? CEO Mark Zuckerberg geeft antwoord op die vraag.

Mark Zuckerberg over Facebook intergratie

Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers, die overigens opvallend positief waren, heeft Mark Zuckerberg de intergratie van Facebook bevestigd. De intergratie houdt in dat het straks makkelijker moet worden om berichten te sturen naar elkaar, via verschillende applicaties. Facebook heeft services als WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger onder zijn hoede. Al deze apps moeten straks met elkaar verbonden zijn, om het voor de consument makkelijker te maken. Dit terwijl Facebook bij de overname van Instagram en WhatsApp beloofde dat dit niet zou gebeuren.

Mark Zuckerberg Facebook

Het is de eerste keer dat CEO Zuckerberg zijn mond opentrekt over de nieuwe intergratie. Zo komen we er bijvoorbeeld achter dat Facebook helemaal nog niet ver is met de intergratie zelf. Sterker nog: het staat nog volledig in de kinderschoenen.

“We bevinden ons in een ontzettend vroeg stadium wat dit betreft”

Voordat Facebook het plan definitief kan maken, en kan doorzetten, moet er volgens Mark Zuckerberg nog heel veel gebeuren. Daarom hoeven de gebruikers ook niet te verwachten dat Facebook de intergratie al in 2019 door gaat voeren.

“Het is een 2020 ding, of later…”

“De juiste richting”

Ondanks het feit dat het proces nog in de kinderschoenen staat, geeft Zuckerberg wel een verklaring voor de intergratie. De CEO maakt duidelijk dat end to end encryptie iets is waar de consument op zit te wachten. “Mensen waarderen dit van WhatsApp”, zegt hij tijdens het delen van de kwartaalcijfers.

“Het is goed om consistent encryptie toe te passen over alle dingen die we aan het doen zijn. Het is, naar mijn idee, de juiste richting.”

Naast het feit dat het een stuk veiliger zou zijn, is het volgens CEO Mark Zuckerberg ook praktischer. In landen waar WhatsApp domineert, zoals in Nederland, is het makkelijk om een persoon van Facebook’s marketplace te kunnen contacteren via de applicatie. Daarnaast zijn er “tientallen miljoenen” Android gebruikers die gebruik maken van Facebook Messenger als hun standaard berichtendienst. Wil je deze mensen bereiken? Dan is dat straks ook mogelijk met de overige services.

Mark Zuckerberg Facebook F8 2018

Voor Messenger en WhatsApp zitten er zowaar voordelen aan, maar voor Instagram is de zaak nog heel onduidelijk. Dusdanig onduidelijk dat Mark Zuckerberg daar helemaal niets over wilde vertellen.

Reageer op artikel:
Waarom Mark Zuckerberg verschillende apps wil integreren
Sluiten