Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 21 nov 2018

Mark Zuckerberg: “opstappen bij Facebook is niet het plan.”

Als er een bedrijf is die het niet lekker heeft gedaan het afgelopen jaar, dan is het Facebook wel. Het bedrijf begon het jaar met het Cambridge Analytica drama en lijkt zich op dit moment in een ruzie met Apple te bevinden. Daarnaast hoorde we in 2018 bijzonder vaak dat Mark Zuckerberg op moet stappen bij het bedrijf. Maar dat is volgens de CEO zelf niet het plan.

Zuckerberg niet van plan op te stappen

Facebook gaat alles behalve lekker in 2018. Begin dit jaar kwam naar buiten dat het bedrijf gegevens van gebruikers verkocht aan Cambridge Analytica en het bedrijf toonde bijzonder weinig spijt van het voorval. Vervolgens werd het platform zelf gehackt waardoor er nog meer gegevens in gevaar kwamen. Iets waar Apple overigens commentaar over had en ook dat schoot in het verkeerde keelgat bij het bedrijf. Zo zou, naar verluidt, Mark Zuckerberg een deel van zijn personeel verboden hebben op iPhones te gebruiken. Tja, het gaat niet helemaal lekker bij Facebook. Iets wat resulteert in een sterke mening van het publiek en aandeelhouders. Mark Zuckerberg zou verstandig moeten zijn en op moeten stappen als CEO van Facebook. En daar is hij het zelf alles behalve mee eens.

Mark Zuckerberg Facebook

In een interview met CNN Business laat Zuckerberg weten niet van plan te zijn op te stappen bij het bedrijf. Het lijkt erop dat Zuckerberg geen zin heeft om zijn rol bij Facebook aan te passen. Dit werd duidelijk toen er een vraag werd gesteld over COO Sandberg. Daar antwoordde Zuckerberg op:

“Ik hoop dat we nog decennia lang samen kunnen werken.”

Wederom een drama

Eerder dit jaar werd overigens ook duidelijk dat Facebook een PR bedrijf genaamd Definers inhuurde. Het bedrijf verspreidde negatieve berichten over de concurrenten van Facebook. Wederom een drama waar Head of Policy Eliot Schrager de verantwoordelijkheid voor neemt. Dit weet TechCrunch te melden nadat het een interne memo in handen heeft gekregen. In het bericht laat Schrager weten volledig verantwoordelijk te zijn voor het inhuren van het bedrijf en biedt hij ook zijn excuses aan.

‘Het systeem heeft hier gefaald en het spijt me dat ik jullie teleurgesteld heb. Ik heb spijt van mijn eigen fouten in deze situatie.’

Eliot Schrager Facebook

Het is een zooitje bij Facebook. Dat mag wel duidelijk zijn.

Reageer op artikel:
Mark Zuckerberg: “opstappen bij Facebook is niet het plan.”
Sluiten