George R.R. Martin heeft plannen voor tweede Game of Thrones spin-off

Het is al een hele tijd geleden dat we zowel met afgrijzen als bewondering naar de laatste uitgezonden aflevering van Game of Thrones keken en ons realiseerden dat er echt een epische strijd aan zat te komen met een White Walker draak in de hoofdrol (of misschien gaat hij ook wel meteen in de eerste scène dood). Helaas zullen we in ieder geval nog een stukje langer moeten wachten, maar in de tussentijd denkt George R.R. Martin alweer na over een tweede spin-off van de serie.

Tweede Game of Thrones spin-off

We zeggen tweede spin-off, omdat er al concrete plannen zijn voor een eerste spin-off. Het verhaal van de eerste spin-off zou zich in dezelfde wereld afspelen als in Game of Thrones, maar zou een prequel zijn. Helaas is er nog niet al te veel bekend over de serie en Martin kennende zou dat ook nog best lang kunnen duren. Tijdens een interview met The New York Times over zijn nieuwe Nightflyers  Syfy show, liet de schrijver echter weten dat hij ook graag nog een andere spin-off zou willen maken van het Game of Thrones verhaal.

Game of Thrones

Focus op minder bekende personages

Deze keer zou de serie zich niet in het verleden afspelen, maar in dezelfde periode als Game of Thrones. Het verhaal zou zich echter focussen op wat minder bekende personages uit de huidige serie. Zo zou bijvoorbeeld in de spin-off het leven van iemand bij de Night’s Watch gevolgd kunnen worden of het verhaal verteld kunnen worden van één van de dames van Littlefinger. Het idee voor de spin-off werd geïnspireerd door het toneelstuk Rosencrantz and Guildenstern Are Dead van Tom Stoppard, waarin we twee minder bekende karakters volgen uit Hamlet van Shakespeare.

“Ze” moeten nog overtuigd worden

Het idee van Martin zou heel goed kunnen werken, aangezien de Game of Thrones wereld behoorlijk uitgebreid en diepgaand is. Er gebeuren ontzettend veel dingen tegelijkertijd en fans zouden het inderdaad leuk kunnen vinden om meer over de verschillende werelden en achtergrond personages te weten te komen. Martin geeft echter aan dat het op het moment slechts nog een idee van hem is en dat hij “ze” misschien kan overhalen om het uit te voeren. Maar voordat het zover is heeft de man nog behoorlijk wat af te maken en zal het in ieder geval redelijk lang duren voordat we er iets van gaan zien, als er überhaupt al een serie komt.

Met “ze” bedoelt Martin overigens HBO, welke één van de grote concurrenten van Netflix is. Netflix lijkt het steeds moeilijker te krijgen met meer en meer concurrenten. Volgend jaar moeten ze ook al oppassen voor Disney’s nieuwe streamingdienst. Dit is alles wat we er tot nu toe over weten.

 

BGR

Reageer op artikel:
George R.R. Martin heeft plannen voor tweede Game of Thrones spin-off
Sluiten