Martin Scorsese licht zijn grote probleem met Marvel-films toe

De kritiek op die Martin Scorsese onlangs op Marvel films uitte werd lang niet door iedereen gewaardeerd. De iconische regisseur gaf namelijk aan dat dergelijke titels volgens hem ”geen cinema” waren en dat werd door bij zowel fans als betrokkenen als een flinke belediging gezien.

Gelukkig heeft de bekende filmmaker zijn controversiële uitspraak onlangs wat meer toegelicht in een opiniestuk. Scorsese geeft nu aan dat hij Marvel niet zozeer haat, maar het wel jammer vindt dat filmmakers tegenwoordig zo weinig risico meer lijken te nemen.

Martin Scorsese geeft toelichting Marvel kritiek

Met het regisseren van legendarische titels als Taxi Driver, Goodfellas en The Departed heeft Martin Scorsese een zeer goede reputatie als filmmaker opgebouwd. Toch werd zijn vermeende uithaal naar de films van Marvel lang niet door iedereen even goed ontvangen.

Ondanks dat Scorsese in eerste instantie bij zijn woorden bleef heeft hij onlangs wel wat extra toelichting gegeven:

”Een aantal mensen zagen mijn woorden als belediging of zelfs haat jegens Marvel. Als iemand mijn woorden in dat licht wil karakteriseren, dan is er niets dat ik daar tegen kan doen. Veel van dit soort franchise films zijn gemaakt door mensen met talent en vakmanschap. Het feit dat deze titels mij desondanks niet interesseren komt voort uit persoonlijke smaak.”

Naast dat de regisseur hier aangeeft de films niet zozeer als ”rommel” te beschouwen, verwees later in zijn stuk nog wel naar het grote probleem dat hij met films als die van Marvel heeft:

””Dat is de aard van moderne film franchises: marktonderzoek, publieksonderzoek, modificatie, revisie en heropnames totdat ze klaar zijn om geconsumeerd te worden.”

De regisseur geeft ook aan dat de dominerende positie van franchise films ervoor gezorgd heeft dat studio’s minder belangstelling leken te hebben voor zijn recente film The Irishman, dat door Netflix gefinancierd moest worden. Het gehele stuk van Martin Scorsese is hier te lezen.

The Irishman

Het hierboven genoemde The Irishman zal de eerstvolgende film worden die door Martin Scorsese wordt uitgebracht. Naast een bioscooprelease verschijnt de film later nog op Netflix.

Reageer op artikel:
Martin Scorsese licht zijn grote probleem met Marvel-films toe
Sluiten