Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 jan 2020

Square Enix heeft geen haast: Marvel’s Avengers uitgesteld

Eerder vandaag kwamen we al met het nieuws dat de Final Fantasy VII Remake vertraging had opgelopen. Nu is bekend geworden dat ook een andere game van Square Enix later komt: Marvel’s Avengers.

Marvel’s Avengers moest oorspronkelijk in mei uitkomen, maar daar is nu een dikke streep doorgezet. En de vertraging is niet een maandje zoals bij Final Fantasy, maar een maand of vier.

Marvel’s Avengers komt in september

De nieuwe releasedatum voor Marvel’s Avengers is nu 4 september. Dat is dus een behoorlijke vertraging. Enerzijds komt dat omdat games die vaak in de periode tussen juni en augustus worden uitgebracht minder goed scoren in de verkoopaantallen. Dit door het warme weer en het feit dat mensen op vakantie zijn. Daarnaast wil Square Enix er voor zorgen dat de ontwikkelaar de tijd krijgt om echt een goede game neer te zetten.

Marvel's Avengers Square Enix
Marvel’s Avengers (Bron: Square Enix)

Want eerlijk is eerlijk: tot nu toe heeft Marvel’s Avengers in alles dat we gezien hebben ons nog niet weggeblazen. De game kent vast en zeker toffe momenten en het lijkt ons geweldig om met de verschillende superhelden aan de slag te gaan. Maar het is daarbij wel de vraag hoe de ontwikkelaar er voor gaat zorgen dat er genoeg variatie in de game zit. Constant alles en iedereen verslaan omdat je een superheld bent is wat ons betreft niet echt iets dat heel erg aantrekkelijk is. Qua verhaal heeft de game wel vanaf het eerste moment ons enthousiast gemaakt.

De extra ontwikkelingstijd wordt nu gebruikt om een game te maken die voor het grote publiek aantrekkelijk is. Of dat uiteindelijk ook gaat lukken, dat moet de tijd ons vertellen. We moeten eerst de game zelf maar eens spelen om een goed oordeel te krijgen. Hopelijk komt die kans snel Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Square Enix heeft geen haast: Marvel’s Avengers uitgesteld
Sluiten