Black Panther: alles wat we weten over de Marvel-game van EA

Games Jeroen Kraak 11 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Er zijn voldoende Marvel-games te vinden in de markt. De één iets beter dan de ander, maar feit blijft dat EA ook op de trein springt. De uitgever komt met een eigen Black Panther-game die zowel voor PlayStation als Xbox moet verschijnen. Maar wat weten we er al over?

Sinds Spider-Man op de PlayStation 5 zijn Marvel-games weer helemaal hot. Die game had een fantastisch verhaal dat niet zou misstaan in een film. Hierna zagen we Miles Morales voorbijkomen en komt in het najaar Spider-Man 2 uit. In de toekomst komt daar ook Black Panther bij.

Alles wat we tot nu toe weten over Black Panther op PlayStation 5 en Xbox Series X

Maar wat moet je eigenlijk weten over de nieuwe game die naar alle waarschijnlijkheid op PlayStation 5 en Xbox Series X uitkomt? Hieronder vind je alle informatie die tot nu toe bekend is.

Wie gaat Marvel’s Black Panther maken?

De Spider-Man-games wordt gemaakt door de PlayStation 5-studio Insomniac Games. Die studio is ook druk bezig met het ontwikkelen van een Wolverine-game. Ook andere studio’s gaan aan de haal met Marvel-titels. Zo maakte Square Enix een spel van The Avengers, Eidos Guardians of the Galaxy en 2K Midnight Suns.

Zoals je ziet houdt Marvel niet vast aan één console of studio. Elke maker mag een idee indienen waarna Disney beoordeelt of het idee wel of niet goed is. Nu gaat ook EA ermee aan de haal. Het bedrijf achter verschillende Star Wars-titels gaat een game maken over Black Panther.

EA laat de game maken door het nieuwe dochterbedrijf Cliffhanger Studio. De ontwikkelaars van deze game waren eerder verantwoordelijk voor de Shadow of Mordor-games, die hangen aan Lord of the Rings. Spellen die over het algemeen vrij goed werden ontvangen.

Spider-Man 2 voor PlayStation 5 wordt weer intens genieten
Spider-Man 2 voor PlayStation 5 (Afbeelding: PlayStation)

Doordat EA uitgeeft lijkt het ook echt een multi-platform game te worden. De studio maakt zelden een exclusive in opdracht voor een speciaal platform. Dat betekent dus dat je deze game sowieso terugziet op PlayStation 5 en Xbox Series X.

Hoe komt de game eruit te zien?

Hoewel er nog niet veel over de game bekend is, kunnen we er nu wel al iets uit opmaken. Het spel speelt zich af in Wakanda. De ontwikkelaar beschrijft het als een “rich Super Hero sandbox” waarbij het dus lijkt dat het een open wereld game te gaan. We kunnen dus elk stukje van Wakanda ontdekken en kennismaken met de karakters die daar leven.

De studio noemt het zelf een “original, third-person, single player Black Panther game”. Dat klinkt dus hetzelfde als de Spider-Man-games op de PlayStation 5. Veel over de gameplay wordt echter niet losgelaten.

Gezien dat Shadow of Mordor door dezelfde makers is gemaakt, kan het zijn dat de keuzes die je maakt gevolgen hebben voor later in het spel. Dat wordt versterkt door de uitspraak: “We zijn toegewijd om fans een authentieke Black Panther-ervaring te bieden, door ze meer keuzevrijheid en controle over hun verhaal te geven dan dat ze ooit hebben meegemaakt in een verhaalgestuurde videogame.”

Marvel’s Avengers: Black Panther: War for Wakanda
Marvel’s Avengers: Black Panther: War for Wakanda (Afbeelding: Square Enix)

Wanneer komt Black Panther uit?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, want hierover heeft EA nog niets gezegd tijdens de aankondiging. Het is dus moeilijk in schatten in welke fase het project, maar het lijkt nog even te duren. Dit komt omdat de aankondiging eindigt met de oproep om nieuwe medewerkers te vinden.

Sommige games worden vlak voor de release aangekondigd, terwijl anderen al gepresenteerd zijn maar jaren op zich laten wachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan The Elder Scrolls V en Skull & Bones.

De 10 beste PlayStation 5 games om in juli 2023 te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen