Marvel’s Black Widow mogelijk opnieuw uitgesteld door Disney

De filmagenda ligt dit jaar compleet op z’n kop door het coronavirus. Ook Black Widow is al een aantal keer uitgesteld. Mogelijk gaat dit nog een keer gebeuren.

Filmmaatschappijen worstelen met hun films tijdens de coronacrisis. Veel producties zijn wel al af, maar zijn uitgesteld omdat bioscopen dichtzijn of niet hun volledige capaciteit kunnen benutten. Elke filmmaatschappij probeert hierop zijn eigen oplossing te vinden. Zo besloot Sony Pictures om Tom Hanks’ Greyhound meteen te verkopen aan Apple TV+, bracht Disney voor een grote bijbetaling Mulan naar Disney+ en kiezen veel maatschappijen gewoon om te wachten met hun films. Toch zijn er dappere pogingen van een aantal bedrijven, zo koos Universal ervoor om Trolls gewoon te laten draaien in de bioscoop en koos Warner Bros. naar eerder uitstel toch om Tenet op het witte doek te vertonen.

Tenet bracht in het eerste weekend 20 miljoen dollar op in de Verenigde Staten en 150 miljoen dollar globaal. Hoewel dit natuurlijk een enorm bedrag lijkt, is het toch minder dan normaal.

Hoe moet het verder met Black Widow?

Disney lijkt in ieder geval niet die kant op te gaan. Zoals eerder gezegd koos het voor een eigen oplossing van Mulan door hiervoor 21,99 euro te vragen. Het is nog echter onbekend hoeveel geld het bedrijf hiermee heeft opgehaald, maar volgens ingewijden is Disney tevreden met het resultaat. Er zijn dan ook grote vraagtekens voor andere releases van het bedrijf. Een van die titels is Black Widow. De film is inmiddels al een aantal keer uitgesteld en staat nu op de planning om 4 november in de bioscoop te verschijnen. Er gaan nu echter geruchten dat Disney opnieuw de film gaat verschuiven, meldt Deadline. Dit omdat het bedrijf de resultaten van Tenet tegenvallend vindt. Ook Warner Bros. zelf lijkt niet helemaal tevreden, aangezien er ook geruchten gaan dat Wonder Woman weer wordt verschoven.

Wat gaat er gebeuren?

De grote vraag is nu dus wat er met Black Widow gaat gebeuren. Disney kan ervoor kiezen om de film te verschuiven naar de feestdagen, om net wat meer tijd te hebben. Ook behoord een release in 2021 tot de optie. Wellicht kan dat echter ook betekenen dat alle Marvel-films worden opgeschoven, omdat het bedrijf niet wil dat ze tegelijkertijd in de bioscoop komen. Dan is er ook nog de Disney+-oplossing zoals met Mulan. Waarschijnlijk wil Disney echter wel eerst weten hoeveel het in totaal gaat opbrengen. Het bedrijf moet wel snel een beslissing nemen, aangezien voor de release op 4 november natuurlijk ook gedacht moet worden aan distributie en marketing.

Reageer op artikel:
Marvel’s Black Widow mogelijk opnieuw uitgesteld door Disney
Sluiten