Marvel Cinematic Universe: 15 onvergetelijke personages die stierven

Superheldenfilms hebben een beetje de reputatie dat het goede altijd overwint en de helden nooit doodgaan. Zo ook de films van Marvel, gezien we regelmatig dezelfde personages terugzien. Toch zijn er in het Marvel Cinematic Universe (MCU) door de jaren heen wel degelijk een flink aantal karakters om het leven gekomen.

Hieronder zie je een lijstje van personages uit de MCU-films die dood zijn gegaan en daarbij (hoogstwaarschijnlijk) ook niet meer zullen terugkeren in andere projecten van Marvel.

15. The Warriors Three | Thor: Ragnarok

The Warriors Three is een groepje van drie strijders dat in alle drie de Thor-films voorkomt. Al is de kans klein dat we ze nog terug gaan zien in het aankomende Thor: Love and Thunder, gezien ze voorganger Ragnarok niet overleefd hebben.

14. Mar-Vell | Captain Marvel

Waar Mar-Vell in de Marvel comics een man is, hebben ze er in de films een vrouwelijk personage van gemaakt. Het gaat hier om een Kree-wetenschapster die zich als mens voordoet. Ze is uiteindelijk een van de slachtoffers die slechterik Yon-Rogg in Captain Marvel maakt.

13. Zuri | Black Panther

Zuri was een vertrouweling van Black Panther, die tijdens het gevecht met Killmonger ook voor hem opkwam. Dit moest hij echter wel bekopen met zijn leven.

12. Heimdall | Avengers: Infinity War

Heimdall was een alleshorende en alziende Asgardiaan die door de jaren heen zowel Thor als de Hulk geholpen heeft. Dit tot ongenoegen van Marvel-slechterlik Thanos, die hem daarvoor besloot te doden.

11. The Ancient One | Doctor Strange

The Ancient One was de mentor van Doctor Strange en had ook een noemenswaardige rol in de film rondom die laatste. Al zal ze waarschijnlijk niet in het vervolg zitten, gezien ze daarvoor al om het leven gekomen is.

10. Frigga | Thor: The Dark World

Thor heeft het niet altijd even makkelijk met zijn familie. Naast dat zijn adoptiebroer vaak dwarsligt verliest hij op een gegeven moment ook zijn ouders. De eerste die wegvalt is zijn moeder.

9. Odin | Thor: Ragnarok

Naast The Warriors Three is er nog een ander personage dat het einde van Thor: Ragnarok niet haalt, namelijk Odin. Het gaat hier om de vader van Thor, die in meerdere Marvel-films te zien was.

8. Howard & Maria Stark | Captain America: Civil War

Thor is niet het enige personage dat zijn ouders in de Marvel-films verliest. In Captain America: Civil War krijgen we namelijk ook wat mee over de dood van Howard & Maria Stark. Zij zijn de vader en moeder van Tony Stark.

7. Peggy Carter | Captain America: Civil War

Naast ouders blijkt dat de Avengers soms ook hun liefdespartner kwijtraken. Dit gebeurt bij Captain America, die in Civil War ontdekt dat zijn vriendin Peggy Carter niet meer wakker geworden is.

6. Quicksilver (Fox Marvel) | Avengers: Age of Ultron

Waar Quicksilver in eerste instantie een slechterik leek, stapte hij later over naar de goede kant. Al wist hij zijn grootste heldendaad zelf niet te overleven. De reden dat Marvel hem dood liet gaan had blijkbaar te maken met het feit dat deze superheld vanwege de rechten terug naar concurrent Fox moest.

5. Vision | Avengers: Infinity War

Thanos heeft met zijn snap vele slachtoffers gemaakt, maar er waren ook mensen die hij eigenhandig doodde. Een daarvan was Vision.

Toch lijkt het alsof dit Marvel personage weer tot leven zal gaan komen. Hij is namelijk een van de hoofdpersonen in de aankomende Disney+ serie WandaVision.

4. Phil Coulson | Marvel’s The Avengers

Vrijwel alle personages die in je de MCU-films ziet zijn gebaseerd op karakters uit de Marvel Comics, al blijken er ook uitzondering te zijn. Een daarvan is Phil Coulson, die onder andere in de eerste Avengers-film voorkomt. Gezien hij daarin doodgaat is dit S.H.I.E.L.D. lid niet meer in latere films te zien.

3. Yondu Udonta | Guardians of the Galaxy Vol. 2

Waar de Guardians of the Galaxy Vol. 2 een vrij luchtige komedie was, bleek er ook ruimte voor een emotioneel momentje. Het ging hier om de scene waarin afscheid genomen wordt van Yondu, de adoptievader van Peter/Star-Lord. Ondanks dat de band tussen de twee niet altijd even goed was heeft de leider van de Ravagers toch veel voor Peter betekent.

2. Black Widow | Avengers: Endgame

Waar het hierboven voornamelijk om bij-personages ging stierven er op een gegeven moment ook enkele leden van de Avengers. De eerste daarvan was Black Widow, welke zichzelf opofferde om Thanos te kunnen stoppen.

In tegenstelling tot de meeste andere personages op deze lijst gaan we Black Widow nog zeker eens terugzien. Dit omdat er in april dit jaar een film rondom haar verschijnt.

1. Iron Man | Avengers: Endgame (Marvel’s lieveling?)

De dood die het meeste indruk van allemaal maakte zal voor een groot deel van de fans toch die van Iron Man blijven. Dit populaire personage offerde zichzelf op in de strijd tegen Thanos en redde daarmee het universum. Al zorgde deze heldendaad er wel voor dat er voorlopig geen nieuwe Iron Man film komt.

De toekomst van het Marvel Cinematic Universe

Ondanks dat het Marvel Cinematic Universe inmiddels al drie fases gekend heeft komt er ook nog een vierde en vijfde aan. Zo verschijnen er dit jaar al twee nieuwe films, namelijk Eternals en het eerder genoemde Black Widow. Tevens staan er enkele series gepland, waarvan er twee dit jaar nog op streamingdienst Disney+ zullen verschijnen.

De meeste films van Marvel zijn overigens ook via Disney+ terug te zien. Dit geldt ook voor de meeste titels uit dit lijstje met slechtste Marvel films.

Reageer op artikel:
Marvel Cinematic Universe: 15 onvergetelijke personages die stierven
Sluiten