Avengers regisseurs maken (soort van) Marvel en DC cross-over

Een cross-over tussen Marvel en DC lijkt misschien ondenkbaar, maar er staat wel degelijk een project gepland waarin de twee zullen samenkomen. Het gaat hier om Slugfest, een documentaire serie die zich focust op de rivaliteit tussen deze twee populaire superhelden franchises.

Het project gaat ontwikkelt worden door niemand minder dan Joe en Anthony Russo, die eerder verantwoordelijk waren voor de regie achter Marvel films Avengers: Infinity War en Avengers Endgame.

Documentaire over rivaliteit Marvel en DC in de maak

De serie zal gebaseerd zijn op het boek Slugfest: Inside the Epic, 50-Year Battle between Marvel and DC van Reed Tucker. Hierin wordt ingegaan op hoe twee bedrijven ervoor zorgen dat comics steeds meer uitgroeien tot een kunstvorm.

Volgens Variety gaat de documentaire versie van Slugfest zich voornamelijk focussen op minder bekende verhalen uit de geschiedenis van zowel Marvel als DC. Daarnaast is er ook ruimte voor interviews met enkele van de makers achter de bekendste superhelden ter wereld. Tevens zal er in worden gegaan op de geschiedenis achter Superman vs. The Amazing Spider-Man, een van de weinige cross-over comics die de twee rivalen samen gemaakt hebben.

Justice League DC film review
Een aantal populaire helden van DC | Afbeelding: Warner Bros.

Ondanks dat de gebroeders Russo nauw bij dit project betrokken zijn ligt de regie echter bij een ander duo, namelijk Sheena M. Joyce en Don Argott. Zij maakte eerder al enkele Award-winnende documentaires.

Nieuwe streamingdienst

Slugfest zal in première gaan op Quibi, een aankomende streamingdienst. Ondanks dat deze documentaire voor zowel Marvel als DC fans interessant kan zijn denken we niet dat veel mensen in Nederland een abonnement op Quibi gaan nemen. Dit natuurlijk omdat er al veel concurrentie is.

Vandaar dat we Slugfest ook op een andere dienst hopen te zien, bijvoorbeeld Netflix. Gezien het Marvel thema vinden we deze docuserie ook wel bij Disney+ passen, maar vanwege de rechten betwijfelen we of zij dit project ooit aan hun aanbod gaan toevoegen.

Reageer op artikel:
Avengers regisseurs maken (soort van) Marvel en DC cross-over
Sluiten