Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 17 mei 2019

Deze drie Marvel sterren worden binnenkort Disney legendes

Je hebt soms acteurs die zo’n goede prestatie leveren, dat je eigenlijk vindt dat ze een lintje verdienen. Neem bijvoorbeeld nou de mensen welke jarenlang onze Marvelhelden op een geweldige manier tot leven hebben gebracht. Disney blijkt er hetzelfde over te denken en gaat daarom enkele van die personen benoemen tot ware Disney Legendes.

Marvel sterren worden Disney Legendes

De Marvel Cinematic Universe films slagen er al jaren in om jong en oud te vermaken. Wat ons betreft een gigantische prestatie waarvoor de acteurs eigenlijk wel een keer in het zonnetje gezet mogen worden (al hebben ze qua salaris eigenlijk niks te klagen).

Disney denkt er hetzelfde over en heeft laten weten dat Jon Favreau, Ming-Na Wen en Robert Downey Jr., benoemd zullen worden tot zogeheten Disney legendes. Bob Iger, CEO van het bedrijf, liet hierover het volgende weten:

”De Disney Legends Award is de grootste eer die we iemand kunnen geven. Het is zowel een erkenning van talent, een viering van de prestatie als een gebaar van eeuwige dankbaarheid voor de mensen die ons bedrijf enorm vooruit hebben geholpen”

Jon Favreau Marvel

Robert Downey Jr. kennen we natuurlijk vanwege zijn rol als Tony Stark en Iron Man. Ondanks dat hij de rol bijna niet had gekregen heeft hij een geweldige bijdrage aan de franchise weten te leveren. Ook de naam Jon Favreau zal bij iedere Disney liefhebber een belletje doen rinkelen. Als het gaat om Marvelfilms is hij bekend door het spelen van Happy Hogan, de assistent van Tony Stark. Tevens was hij uitvoerend producent van enkele Avengers en Iron Man films. Actrice Ming-Na Wen ken je wellicht van de serie Agents of S.H.I.E.L.D. Ze is daarnaast stemactrice geweest in enkele klassieke Disney animatiefilms.

Stan Lee en Steve Jobs

Naast deze 3 zijn er nog een aantal anderen die tot Disney Legendes benoemt zullen worden. Waaronder componist Hans Zimmer en James Earl Jones, die de stem van Darth Vader heeft ingesproken in de klassieke Star Wars films.

Daarnaast zijn er maar liefst 289 die al Disney Legendes zijn. Naast acteurs als Johnny Depp en Carrie Fisher staan ook Stan Lee en Steve Jobs op de lijst. Deze laatste vanwege zijn bijdrage aan Pixar.

 

Reageer op artikel:
Deze drie Marvel sterren worden binnenkort Disney legendes
Sluiten