Marvel deelt eerbetoon aan overleden acteur Chadwick Boseman

Het overlijden van Black Panther-acteur Chadwick Boseman was een schrok voor de hele filmwereld. Marvel eert de superheld nu.

De wereld rouwt nog steeds om de dood van Chadwick Boseman. De Black Panther overleed op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Om hem te eren heeft Marvel een korte video van de acteur gemaakt. Het wil hem daarmee eren wat hij voor het Marvel Cinematic Universe heeft betekend.

Met Black Panther schreef Boseman geschiedenis. Het was de eerste superheldenfilm ooit die kans maakte op een Oscar voor de categorie beste film. Die prijs won de film overigens niet. Het viel wel in drie andere categorieën in de prijzen. Boseman zelf sleepte onder andere een Black Reel Award en Bet Award in wacht voor zijn rol in Black Panther.

Chadwick Boseman blijft een superheld

In de beschrijving schrijft Marvel: “You will always be our King.” In de video die net iets korter is dan vijf minuten zien we fragmenten van achter en voor de schermen van onder andere Black Panther, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Daarnaast vertellen verschillende andere acteurs en crew-leden van de films wat over de Boseman. Aan het woord zijn onder andere regisseur Ryan Coogler en Marvel Studios-baas Kevin Feige. Zo noemt Captain America-acteur Chris Evans Boseman een Powerhouse en prijst Iron Man Robert Downey Jr. hem om zijn uitstraling.

Doorgaan terwijl hij ziek was

Boseman overleed op 28 augustus aan de gevolgen van darmkanker. Een gevecht dat hij al vier jaar voerde, maar dat uiteindelijk niet te winnen was. Het betekent dus dat hij verschillende films dus heeft opgenomen terwijl hij ziek was, wat dus nog bijzonderder is. Ook komt er nog een Netflix-film uit waarin hij een rol heeft. Ma Rainey’s Black Bottom moet in 2020 uitkomen. Hopelijk krijgt ook nog een speciaal moment tijdens Black Panther 2. Die film staat gepland voor 2022.

Reageer op artikel:
Marvel deelt eerbetoon aan overleden acteur Chadwick Boseman
Sluiten