Deze Marvel film moet je zien voor je Captain Marvel checkt

Na lang wachten is de film Captain Marvel eindelijk in de bioscoop terecht gekomen. En hoewel het een nieuwe film is binnen het Marvel universum, spelen de gebeurtenissen in de film zich wel af in het verleden. Voor Captain Marvel reizen we namelijk terug naar de jaren negentig. Als enthousiaste fan van de films zul je waarschijnlijk geneigd zijn om zo snel mogelijk naar de bioscoop te gaan, maar we raden je af om meteen het verleden in te duiken. Voordat je de film ziet is er namelijk eerst een andere film die je toch echt eerst even (weer) moet zien: Captain America: The First Avenger.

Eerst nog even Captain America

Hoewel Marvel er doorgaans voor zorgt dat elke film ook als een alleenstaand verhaal te volgen is, lijkt Captain Marvel toch wat hulp nodig te hebben van de rest van het Marvel Universum. Voornamelijk Captain America: The First Avenger raden we aan om voor de benodigde context te zorgen voor de nieuwe film. Niet alleen brengt het je terug in de tijd, maar je begrijpt ook veel beter hoe Captain Marvel aansluit op het grotere verhaal van het Marvel universum. Ook films zoals Thor en The Avengers kunnen je helpen om de benodigde verbindingen te leggen en zelfs om te begrijpen hoe Captain Marvel uiteindelijk terecht komt in Avengers: Endgame.

Captain Marvel

Toch meteen beginnen aan Captain Marvel?

Mocht je denken dat je alles nog perfect weet, heeft Inverse een paar vragen voor je als test. Kun je hier bijvoorbeeld antwoord op geven: wat gebeurde er in de Thor scène na de aftiteling? Waar bevinden de Infinity Stones zich in de jaren ’90? Wat was het einde van Captain America: The First Avenger? Als je op deze vragen meteen het antwoord weet, kun je het maken om meteen aan Captain Marvel te beginnen.

Als je toch zo je bedenkingen hebt over Captain Marvel en eigenlijk nog twijfelt of je de film überhaupt wel wilt zien, kunnen we je wellicht op weg helpen. Lees onze review en bepaal dan zelf of de hype wel terecht is.

Inverse

Reageer op artikel:
Deze Marvel film moet je zien voor je Captain Marvel checkt
Sluiten