Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Pop-Culture 14 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Marvel tv-hoofd zag cancelen Netflix series niet aankomen

Het recente succes van Disney blijkt nu toch een keerzijde te hebben, al is het echter vooral de concurrent die er last van heeft. Gezien het bedrijf vanwege een eigen streamingdienst al haar content van Netflix gaat halen zullen daarmee ook alle huidige Marvel series gecanceld worden. Jeph Loeb van Marvel TV heeft onlangs aangegeven dat dit voor hem destijds als een complete verassing kwam.

Marvel TV medewerker over annuleren Netflix series

Met de komst van Disney Plus zullen er veel dingen gaan veranderen. Zo gaat een groot deel van de Marvel-gerelateerde content van concurrerende streamingdiensten worden gehaald. Dit omdat Disney de rechten hiervan in handen heeft en het natuurlijk liever op haar eigen platform heeft.

Het grote nadeel hiervan is dat Netflix series als Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage hierdoor stopgezet moesten worden. Jeph Loeb, hoofd van Marvel TV, heeft onlangs aangegeven dat dit voor hem als een verrassing kwam:

Verschil in rechten

In ons recente artikel over Marvel series van Sony gaven we al aan dat niet alle personages dezelfde eigenaar hebben. Zo zijn Iron Man, Thor, Black Panther en de rest van het Marvel Cinematic Universe al jaren in handen van Disney. Deadpool en de X-Men waren een tijdje terug nog van Fox, maar zijn inmiddels ook door Disney overgekocht.

Toch zijn er nog zo’n 900 superhelden waar Disney geen zeggenschap op heeft. Deze zijn voor een groot deel in handen van Sony.

Marvel personage rechten
Bron: The Geek Twins

Al blijkt nu ook dat Netflix een aantal Marvel personages in handen heeft, namelijk The Defenders en iedereen welke in de bijbehorende serie voorkomt.

De kans is daardoor klein dat we The Defenders op Disney Plus gaan terugzien. Al zou het zomaar kunnen dat ze nog op een ander platform zullen verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marvel tv-hoofd zag cancelen Netflix series niet aankomen
Sluiten