Marvel baas vertelt hoe Harry Potter het MCU beïnvloed heeft

We kunnen het ons niet voorstellen dat er filmmakers zijn die zich nooit hebben laten inspireren door het werk van anderen. Dit geldt natuurlijk ook voor de mensen achter de Marvel Cinematic Universe films. Naast dat zij hun werk voor een heel groot deel baseren op de Marvel comics laten ze zich ook beïnvloeden door hele andere dingen.

In een recent interview heeft Marvel President Kevin Feige één van die inspiratiebronnen genoemd. Het bleek te gaan om de Harry Potter films.

Harry Potter bleek grote inspiratiebron voor Marvel films

Tijdens een uitgebreide Marvel Q&A sessie op de New York Film Academy vertelde de Marvel baas wat zijn affiniteit met Harry Potter is:

”Ik denk altijd terug aan mijn ervaring met Harry Potter films. De boeken heb ik nooit gelezen, maar heb wel iedere film tijdens het openingsweekend gezien. Ik keek ernaar en genoot ervan, maar vergat het volgens weer…totdat het nieuwe deel uitkwam. Deze films waren zo goed gemaakt dat ik alles kon volgen. Ik vroeg mezelf soms wel eventjes af wie nou ook alweer wie was, maar voor het grootste gedeelte kon ik alles makkelijk bijhouden.”

Ondanks dat Feige dus geen enorme fan is lijkt het erop dat hij wel veel heeft geleerd van de structuur en opbouw achter de Harry Potter films. Het werd al eerder duidelijk dat ook de schrijvers van Marvel film Avengers: Endgame inspiratie uit Harry Potter hebben gehaald. Zo gaven ze aan het hele tijdreis-gedeelte een beetje van de derde film te hebben afgekeken.

Captain America Marvel Avengers Endgame
Kapitein Amerika (Afbeelding: Marvel Studios)

Nieuwe Harry Potter film

In tegenstelling tot de meeste Marvel Cinematic Universe helden leek het er een tijdje op dat we Harry Potter zelf voorlopig niet meer terug zouden zien. Een recent gerucht wees er echter op dat er een nieuwe film in de maak is, waarvoor enkele oude castleden zouden terugkeren.

De laatste nieuwtjes op het gebied van Marvel én Harry Potter zijn te vinden in dit film overzicht.

Reageer op artikel:
Marvel baas vertelt hoe Harry Potter het MCU beïnvloed heeft
Sluiten