Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 22 nov 2017

Foutje: bioscopen tonen dode helden Marvel op filmposter Justice League

Het is een rivaliteit die uit de oertijd stamt: DC vs. Marvel. De twee entertainmentgiganten hebben met hun comics de afgelopen decennia talloze iconische superhelden in het leven geroepen. DC ken je van Superman, Batman en The Flash, bij Marvel denk je meteen aan Iron Man, Thor en natuurlijk Spider-Man. Zo kunnen we nog wel een aantal uur door gaan, want de lijst is eindeloos.

Justice League vs Marvel: bizarre filmposter duikt op

Fans van die superhelden benaderen het soms haast als een religie, als een fanboy-oorlog die doet denken aan iOS versus Android. Dat is eigenlijk zonde, want als consument kun je juist van de producties van beide Amerikaanse giganten genieten. Dat benadrukte James Gunn onlangs nog, de regisseur van Guardians of the Galaxy. Wat hem betreft stoppen we met die rivaliteit, en genieten we van al het moois dat het genre te bieden heeft.

Die nobele oproep is echter helaas aan dovemansoren besteed. Dat bleek deze week maar weer met de première van Justice League. In die film nemen Batman, Wonder Woman, The Flash, Superman en Aquaman het samen op tegen de bad guys. Op de filmposter in Chinese bioscopen kwamen die slechteriken uit een onverwachte hoek: Marvel.

Justice League Poster Marvel

In verschillende bioscopen werd de bovenstaande poster door oplettende fans gespot. Op de poster zien we een Superman die Ant-Man verplettert, The Flash die op het hoofd van Captain America stapt, Batman die Thors hoofd van zijn lijf heeft gerukt en Wolverine op zijn knieën met verschillende steekwonden. Oftewel, Marvel krijgt het er flink van langs.

Justice League Poster Marvel

Wat is hier aan de hand? De poster dook op in vele Chinese bioscopen, websites en zelfs een app waarin filmtickets worden verkocht. Niet als ingestuurde kunst van fans, maar als officieel marketingmateriaal. Maar dat is het natuurlijk niet. Het is onduidelijk hoe deze situatie precies tot stand is gekomen. Waarschijnlijk heeft een grote instantie per ongeluk een fanposter gebruikt als placeholder, en is dat beeldmateriaal nooit vervangen.

Hoe dat ooit langs al die ogen heeft kunnen gaan zonder dat er ingegrepen is, blijft een wonder. Ach, de meeste Marvel-fans kunnen er gelukkig wel om lachen. Heb jij Justice League al gekeken? In onze review kun je lezen of de superheldenfilm de moeite waard is.

 

Reageer op artikel:
Foutje: bioscopen tonen dode helden Marvel op filmposter Justice League
Sluiten