Marvel past contracten aan voor geval films meteen naar Disney+ gaan

Door het coronavirus zijn veel films van Marvel uitgesteld. Mogelijk verschijnen ze op Disney+. Het past daarom contracten aan.

Veel films die we eigenlijk in 2020 zouden zien, zijn uitgesteld naar 2021. Sommige titels zijn al een aantal keer verplaatst. Er komt echter een moment waarbij films niet uitgesteld kunnen blijven worden. Een oplossing hiervoor is om de titel via een streamingdienst aan te bieden. Disney deed dat eerder al met Mulan en in de toekomst gaat dat mogelijk ook gebeuren bij Marvel.

Grote films naar Disney+

Disney worstelt met haar titels vanwege de coronacrisis. Alle titels van Marvel zijn uitgesteld en films als Soul en Hamilton gaan rechtstreeks naar streamingdienst Disney+. Voor Mulan pakte het bedrijf het anders aan. Hiervoor konden de leden extra betalen om hem tijdens de release te zien, of drie maanden wachten om de film te kijken zonder extra kosten. Raya and the Last Dragon is de volgende titel die dezelfde weg gaat bewandelen.

Premier Access werkt op dit moment heel goed nu de bioscoopbusiness uitedaagd wordt. Dat zorgt er niet voor dat we alles kunnen opstapelen. We krijgen er steeds meer ervaring mee, waardoor we het mogelijk kunnen gebruiken als businessmodel. COVID zorgt ervoor dat het consumentengerag verandert. We kijken daarom ook welke titels we naar Premier Access brengen, zowel tijdens COVID, als daarna. We doen het sowieso bij Raya in maart,” vertelde Disney CEO Bob Chapek tijdens een evenement voor investeerders.

Wat zijn de gevolgen voor Marvel?

Mogelijk gaat dit ook voor Marvel gelden, wat natuurlijk onder Disney valt. Volgens The Wrap werkt Marvel Studios nu aan vernieuwde contracten die acteurs moeten compenseren als de titel in première gaan op een streamingdienst. Bij Marvel-films worden normaliter bonussen gegeven als er een bepaalde omzet uit de bioscoop wordt gehaald.

Marvel wil dat echter voorkomen, want het ziet het liefst haar films eerst in de bioscoop. Daarom zijn titels als Black Widow en Eternals verschoven, in plaats dat ze op Disney+ verschenen.

De eerste film met deze vernieuwde contracten wordt Black Panther 2. Vanaf juni 2021 wordt deze nieuwe titel opgenomen. Het geeft Disney de mogelijkheid om flexibeler om te gaan met releases.

Warner Bros. brengt wel haar titels direct naar hun streamingdienst HBO Max. De eerste film waarbij dat gaat gebeuren is DC Comic’s Wonder Woman 1984. Recent betaalde het bedrijf dan ook al 10 miljoen dollar compensatie aan hoofdrolspeelster Gal Gadot en regisseur Patty Jenkins. De film is van 25 december te zien op HBO Max.

Reageer op artikel:
Marvel past contracten aan voor geval films meteen naar Disney+ gaan
Sluiten