Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 23 jul 2019
Leestijd: 6 minuten

Thor, The Eternals, Loki: dit zijn de plannen van Marvel Phase 4

Avengers: Endgame is dit weekend de succesvolste film aller tijden geworden, waardoor het voor zich spreekt dat Marvel voorlopig dezelfde koers blijft varen. Zo heeft het bedrijf onlangs maar liefst 10 nieuwe projecten aangekondigd die de vierde fase van het Marvel Cinematic Universe moeten vullen. Wij zetten ze voor jullie op een rijtje.

Marvel Phase 4: dit kun je verwachten

In 2008 verscheen Iron Man, de eerste film die onderdeel was van het Marvel Cinematic Universe. Dit is een verzameling films welke zich allemaal in hetzelfde universum afspelen. Het gaat hier onder andere om titels waarin de personages Thor, Captain America en Ant-Man voorkomen.

Marvel

Naast dat er een speciaal universum voor deze films is zijn ze ook in fases opgedeeld. Zo werd onlangs nog ´Phase 3´ afgesloten en zullen we nu dus ´Phase 4´ ingaan. Ondanks dat er al enkele projecten voor deze nieuwe fase bekend waren heeft Marvel afgelopen weekend tijdens de San Diego Comic Con een officiële tijdlijn gedeeld. Niet alleen weten we nu precies welke nieuwe films (en series!) er gaan komen, maar ook wanneer.

Black Widow – 1 mei 2020

Er gingen al eerder geruchten over een Black Widow solofilm, maar nu kunnen we ook wat inhoudelijke details met jullie delen. Allereerst is bekend geworden dat de film zich tussen Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War zal afspelen. Daarnaast gaat Taskmaster de slechterik zijn. Zoals wel vaker het geval is bij Marvelfilms was dit personage ook al in de comics te zien.

Black Widow film

Het schijnt dat de film boordevol actie gaat zitten, zelfs meer dan in andere titels binnen het Marvel Cinematic Universe. De release van Black Widow staat gepland op 1 mei 2020 en Scarlett Johansson zal wederom het titelpersonage gaan spelen.

Falcon and the Winter Soldier (Marvel serie) – herfst 2020

Er zullen maar liefst vier Marvelseries op Disney Plus verschijnen en de eerste daarvan is Falcon and the Winter Soldier. Zoals de titel al doet vermoeden staan hierin Falcon en Winter Soldier centraal. Deze personages zullen net als in de film gespeeld worden door Anthony Mackie en Sebastian Stan.

Falcon Marvel Phase 4

Het is nog niet bekend wanneer de serie precies te zien zal zijn, behalve dan dat het ergens in de herfst van 2020 is.

Eternals – 6 november 2020

Eternals is misschien wel het grootste project waar Marvel momenteel mee bezig is. Het gaat hier om een sci-fi project dat blijkbaar een soort mix tussen The Avengers en Guardians of the Galaxy gaat worden. Al zal het verhaal zich waarschijnlijk ver voor deze films afspelen.

Eternals Marvel

De cast is in ieder geval indrukwekkend. Deze bestaat namelijk uit namen als Angelina Jolie, Salma Hayek, Ma Dong-seok (Train To Busan) en Richard Madden. Deze laatste ken je wellicht als Robb Stark in Game of Thrones.

Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings – 12 Februari 2021

Een ander nieuw gezicht is Simu Liu, die de superheld Shang-Chi gaat spelen. Hij zal het opnemen tegen de bekende slechterik Mandarin, maar dit keer wel de echte en geen dubbelganger.

Shang-Chi Marvel Funko Pop

Deze nieuwe superheld (die lezers van de comics natuurlijk al wel zullen kennen) zal op 12 februari 2021 op het grote scherm te zien zijn.

WandaVision – 2021

Een tijdje geleden speculeerden we al over welke MCU personages misschien tot leven zouden komen. Het blijkt nu dat we een belangrijk personage vergeten waren, namelijk Vision. Gezien deze door Paul Bettany gespeelde robot een eigen serie krijgt lijkt het erop dat hij op een of andere manier uit de dood zal herrijzen. Hij zal vergezelt worden door Monica Rambeau, het meisje dat we in Captain Marvel zagen. Al is zij inmiddels wel volwassen geworden.

WandaVision Marvel

De serie gaat blijkbaar aansluiten op de eerstvolgende MCU-film, maar het is nog niet bekend hoe. De serie zal in de lente van 2021 naar Disney Plus komen.

Doctor Strange in het Multiverse of Madness – 7 mei 2021

We hadden een tijdje geleden al nieuws rondom het vervolg op Doctor Strange, maar nu zijn er echter ook wat inhoudelijke details bekend gemaakt. Zo weten we dat het een soort horrorfilm gaat worden en het multiversum een grote rol gaat spelen.

Doctor Strange Marvel

Ondanks dat de bovenstaande gegevens eigenlijk al interessant genoeg zijn gaan er geruchten dat dit multiversum ervoor gaat zorgen dat Marvel ook de personages van X-Men in het MCU kan introduceren.

Loki – Lente 2021

De door Tom Hiddleston gespeelde anti-held Loki was een enorm populair personage. Vandaar dat er waarschijnlijk veel mensen blij gaan zijn met het feit dat hij een eigen serie krijgt.

Loki Marvel

Ondanks dat ook zijn toekomst na de gebeurtenissen in de Avengers films onduidelijk was blijkt er door al het tijdreizen een bepaalde versie van hem ontsnapt te zijn.

Hawkeye – 2021

Hij mocht dan wel afwezig zijn in Avengers: Infinity War, maar in Endgame deed Hawkeye weer volop mee. Daarnaast zal hij in alle Marvel Cinematic Universe series op Disney Plus te zien zijn, waaronder eentje welke geheel om hemzelf zal draaien. De hoofdrol hierin is uiteraard voor Jeremy Renner.

Hawkeye Marvel

De Hawkeye serie zal als het goed is in de lente van 2021 op Disney Plus verschijnen.

What If…? (alternatieve Marvel tijdlijn) – 2021

Het meest interessante project blijft misschien nog wel What If…? Dit gaat een animatieserie worden waarin we allerlei alternatieve scenario´s van bekende MCU-gebeurtenissen zullen terugzien.

What If Marvel

Ondanks dat dit gegeven al erg veel potentie heeft worden de stemmen ook nog eens ingesproken door enkele van de bekende Marvel acteurs zelf. Denk hierbij aan Chris Evans (Captain America), Paul Rudd (Ant-Man), Natalie Portman, Michael B. Jordan (Black Panther) en Samuel L. Jackson (Nick Fury).

Thor: Love and Thunder – 5 november 2021

Als laatste staat er een nieuwe Thor film gepland. Ook dit was al bekend, maar we wisten nog niet dat deze een vrouwelijke variant van het mythische figuur zou bevatten. Het door Natalie Portman gespeelde personage Jane Foster zal namelijk terugkeren en dit keer als Lady Thor dienen.

Thor Marvel

Daarbij zullen ook Tessa Thompson en Chris Hemsworth weer terugkeren als Valkyrie en Thor. Dit project gaat als afsluiter van Marvel Phase 4 dienen.

Zoals je kunt zien zitten er naast sequels ook een aantal geheel nieuwe projecten tussen, die nog eens erg interessant kunnen worden. Met name What If…? en de horrorfilm met Doctor Strange hebben wat ons betreft veel potentie.

Nog meer Marvel?

Er is echter ook al een Marvel Phase 5 aangekondigd, inclusief enkele titels. Naast sequels op Captain Marvel, Guardians of the Galaxy en Black Panther komt er ook een nieuwe film rondom Blade. De hoofdrol zal dit keer vertolkt worden door Mahershala Ali, die we kennen van films als Green Book en de Marvel serie Luke Cage.

Mocht jij op de hoogte willen blijven van Marvel nieuwtjes dan raden we je aan om ons overzicht in de gaten te houden.

In het bovenstaande artikel hebben we het overigens een paar keer gehad over Disney Plus. Meer inhoudelijke informatie over deze aankomende streamingdienst lees je in dit artikel.

Bron

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Thor, The Eternals, Loki: dit zijn de plannen van Marvel Phase 4
Sluiten