Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 27 jul 2019

Marvel Phase 5: Blade, Fantastic Four, Avengers 5 en meer…

Je zou denken dat Marvel met Avengers: Endgame inmiddels het hoogst haalbare bereikt heeft. Al was dit eigenlijk slechts de afsluiting van de zogenaamde derde fase (Phase 3) uit het Marvel Cinematic Universe. Naast dat onlangs werd aangekondigd welke films en series er in Phase 4 zullen verschijnen zijn er nu ook enkele titels voor Phase 5 bekend. Hieronder lees je om welke films het gaat en wat we er tot nu toe over weten.

Marvel Phase 5: deze film kunnen we gaan verwachten

De Comic Con in San Diego heeft ons weer een hoop interessant filmnieuws weten te brengen. Naast dat we nu precies weten welke titels er in Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe zullen verschijnen (onder andere Loki, Black Widow en Hawkeye) is er ook al het een en ander bekend over Phase 5. Wat dit precies is kun je hieronder lezen:

Blade in het Marvel Cinematic Universe

Het Marvel Cinematic Universe mag dan erg succesvol zijn, maar het zijn niet de eerste geliefde films die op deze stripreeks gebaseerd zijn. In 1998 verscheen namelijk Blade, een film over een uniek wezen dat zowel menselijke- als vampier eigenschappen bezit. Gezien hij vanwege die tweede groep zijn familie kwijtgeraakt is doet hij er alles aan om zoveel mogelijk vampieren uit te schakelen.

Blade Marvel

Dit resulteerde in een erg brute actiefilm waarop nog twee vervolgen kwamen. Gezien de franchise nog steeds een grote fanbase heeft wordt er al jaren gesproken over een vervolg. Dit lijkt er nu eindelijk te komen en wel met Mahershala Ali, bekend van de Marvel serie Luke Cage. Hij krijgt namelijk de eer om deze stoere vampierdoder te gaan vertolken. Wanneer de nieuwe Blade film precies zal verschijnen is echter nog niet bekend.

Black Panther 2

Gezien het enorme succes van Black Panther kan het niet anders dan dat er een vervolg komt. De kans is tevens groot dat Black Panther 2 de eerste film uit Phase 5 is die we zullen zien.

Black Panther marvel film review

Er zijn nog geen details over het verhaal bekend, maar Marvel kennende gaan ze er hoe dan ook een vermakelijk geheel van maken. We gaan er vanuit dat zowel Chadwick Boseman, Letitia Wright, Lupita Nyong’o als Danai Gurira weer in de film te zien zullen zijn. Het gerucht gaat overigens dat ook acteur Michael B. Jordan zal terugkeren. Al lijkt ons de kans klein dat hij dit keer weer de slechterik zal gaan vertolken.

Guardians of the Galaxy vol. 3

Het was een tijdje onduidelijk of er nog een derde Guardians of the Galaxy film ging komen. Dit omdat regisseur James Gunn vorig jaar ontslagen werd vanwege een aantal aanstootgevende berichten die hij in het verleden op Twitter zou hebben geplaatst. Nadat er een hoop kritiek volgde besloot Disney hem echter nog een kans te geven. Vandaar dat Guardians of the Galaxy Vol. 3 er nu gewoon gaat komen.

Ondanks dat er nog geen officiële details over het plot zijn bevestigd is de kans groot dat Star Lord weer opzoek zal gaan naar Gamora, waarvan tenminste één versie nog in leven blijkt te zijn. Tevens was er een bekende MCU leaker die beweerde enkele details over het plot in handen te hebben gekregen:

Gezien de persoon in kwestie vaker op het juiste spoor bleek te zitten zou het bovenstaande zomaar waar kunnen zijn. Mede omdat er niks over zowel Gamora als Groot wordt gezegd en de acteurs die hen vertolken ook niet officieel gecast zijn. Al kan het bijna niet anders dat Marvel hun personages alsnog op een of andere manier in de film zal verwerken.

Captain Marvel 2

Voordat Avengers: Endgame de bioscoop domineerde was er nog een andere film waar Marvel dit jaar flink mee wist te scoren. Het ging hier om Captain Marvel, de eerste MCU film waarin een vrouwelijke superheld de hoofdrol had. Vandaar dat ook bij deze titel een vervolg niet kon uitblijven.

Captain Marvel trailer

Marvel heeft nog geen details over het verhaal vrijgegeven, maar er is natuurlijk al wel veel gespeculeerd. Fans vragen zich vooral af in welke tijdsperiode de film zich zal afspelen. Gezien Carol (haar echte naam) zich na de eerste film een tijdje in de ruimte heeft begeven is er een kans dat de tweede film laat zien wat ze daar allemaal heeft meegemaakt.

Nieuwe Spider-Man film

Ondanks dat er recentelijk nog een Spider-Man film is uitgekomen gaan we ook deze superheld in fase 5 terugzien. Als je hebt meegekregen wat er in de post-credits van Spider-Man gebeurde dan weet je ook dat deze derde film zeer interessant kan gaan worden.

Spider-Man: Far From Home Disney Plus

Er gaan echter ook geruchten dat Deadpool in dit nieuwe deel voor gaat komen. Dit omdat Disney nu ook de rechten heeft om de bijdehante antiheld in haar films te verwerken.

Fantastic Four

Er zijn meerdere films rondom de Fantastic Four verschenen, maar die waren helaas lang niet altijd even succesvol. Gelukkig blijkt dat fans het vertrouwen in dit superheldenteam nog niet verloren zijn. Sterker nog, veel mensen vinden dat de Fantastic Four vanwege alle tegenslagen juist een nieuwe film verdienen, maar dit keer wel een goede.

Fantastic Four Marvel

Vandaar dat een MCU variant van dit superheldenteam meer dan welkom is. Gelukkig zijn er meerdere geruchten die erop wijzen dat Marvel ook daadwerkelijk zo´n project gepland heeft. Al zijn er verder nog geen details bekend.

Avengers 5

Je zou denken dat na de epische avonturen in Infinity War en Endgame (en eigenlijk alle films daarvoor) al genoeg over de Avengers is uitgebracht, maar het zou natuurlijk raar zijn als we helemaal niks meer van deze populaire superhelden zouden horen.

Avengers Marvel Disney

Het is echter nog niet duidelijk waar deze nieuwe film over zal gaan. Ook welke helden we precies terug zullen gaan zien is nog niet bekend. Een redacteur van Inverse.com denkt echter dat we slechts één lid van de originele Avengers in de film terug zullen gaan zien, namelijk de Hulk.

Dit omdat Sam Wilson blijkbaar de nieuwe Captain America is en daarbij zowel Thor als Hawkeye door hun vrouwelijke variant vervangen zullen worden. Daarbij zullen volgens hem ook Black Panther, Doctor Strange, Spider-Man en nieuwkomer Shang-Chi tot het superheldenteam toetreden.

Dit bovenstaande is natuurlijk slechts één van de vele speculaties, maar het blijft interessant om over na te denken.

Nog meer Marvel

Gezien er in Phase 4 maar liefst 10 nieuwe titels bevat gaan we er vanuit dat er ook voor Phase 5 nog wat meer aangekondigd gaat worden. Zo is er bijvoorbeeld nog niks gezegd over eventuele series.

Als jij op de hoogte wilt blijven van de laatste Marvel nieuwtjes dan raden we je aan het Marvel overzicht te blijven volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marvel Phase 5: Blade, Fantastic Four, Avengers 5 en meer…
Sluiten