Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 17 mei 2019

Marvel wilde Robert Downey Jr. helemaal niet als Iron Man

Probeer jezelf eens een Iron Man film voor te stellen zonder Robert Downey Jr. Dat is vrij lastig, niet? Ik denk niet dat we overdrijven als we zeggen dat hij de enige echte Iron Man is…en waarschijnlijk ook zal blijven. Toch blijkt nu dat het niks had gescheeld of Marvel zou de beste man niet gecast hebben.

Robert Downey Jr. niet als Iron Man?

Het komt weleens voor dat een bepaalde superheld door meerdere acteurs gespeeld wordt. De recente animatiefilm Into The Spider-Verse leerde ons zelfs dat iedereen Spider-Man kan zijn. We betwijfelen echter of dit ook voor Iron Man geldt.

Wij denken bij die naam namelijk automatisch aan Robert Downey Jr. en jij waarschijnlijk ook. In een recent interview via Reddit heeft Marvel president Kevin Feige echter aangegeven hard geknokt te hebben om de acteur voor die rol te kunnen strikken.

Avengers Endgame Robert downey jr Iron Man Marvel

Het begon met een gebruiker die vroeg wat ‘’hetgeen was waarvoor de Marvel topman zich het hardst ingezet heeft terwijl anderen het niet zagen zitten’’. Daarna wilde ook nog iemand weten ‘’welke acteur het moeilijkst was om over te halen’’.

Het antwoord was beide keren ‘’Robert Downey Jr.’’

75 miljoen per film

Het zou zomaar kunnen dat dit de reden is waarom de Iron Man acteur zo’n belachelijk royaal salaris heeft. De geruchten gaan namelijk dat de beste man zo’n 75 miljoen kreeg voor zijn rol in Avengers: Infinity War. Andere bronnen beweerden dat het slechts om 20 miljoen ging, maar daar zouden wij het persoonlijk ook wel voor doen.

Feige deelde ook nog het treurige feitje mee dat de vorig jaar overleden Stan Lee niet meer van Avengers: Endgame heeft kunnen genieten:

‘’Stan wilde graag wachten op de première, dus helaas heeft hij de film niet meer kunnen zien. Wel heeft hij het verhaal doorgestuurd gekregen op de dag dat hij langskwam om zijn cameo op te nemen’’.

In zijn plaats hebben miljoenen andere mensen de film wel gezien. Sterker nog, Endgame is momenteel de tweede meest bezochte film ooit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marvel wilde Robert Downey Jr. helemaal niet als Iron Man
Sluiten