Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 13 dec 2018

Marvel Series kunnen pas over twee jaar verder (maar niet op Netflix?)

2018 is een zwaar jaar voor fans van Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en binnenkort hoogstwaarschijnlijk ook The Punisher. De succesvolle Marvel-series van Netflix werden stuk voor stuk gecanceld. De reden was meteen duidelijk: Disney komt eind volgend jaar met zijn eigen streamingdienst, Disney+.

Slecht nieuws samenwerking Marvel en Netflix

Voor de duidelijkheid: Marvel is van Disney. Opvallend genoeg heeft Netflix bij elke annulering duidelijk gemaakt dat de personages zouden voortleven. Niet alleen in de comics, maar ook in die specifieke vorm.

Dat lijkt er echter steeds minder waarschijnlijk op te worden. Als Disney al nieuwe seizoenen met de huidige acteurs en plotlijnen wil produceren, dan kan dat pas een volledige twee jaar nadat de shows zijn gecanceld.

Dat nieuws brengt Variety. De termijn van twee jaar staat in een clausule in de initiële deal tussen Marvel en Netflix, gesloten voor de vier series waarmee het begon: Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist. Die personages kunnen niet in non-Netflix shows of films verschijnen tot twee jaar nadat hun shows zijn gecanceld.

Marvel Netflix Disney

Dat betekent dat Luke Cage, Iron Fist en Daredevil op zijn vroegst verder kunnen gaan op een dienst als Disney+ in 2020. Jessica Jones krijgt volgend jaar nog een derde seizoen, dus dan hebben we het over minimaal 2021.

Die contractuele barrière maakt het onwaarschijnlijk dat Disney de series op exact dezelfde voet verder zal laten gaan. Het kan namelijk ook de perfecte schone lei zijn om het allemaal anders aan te pakken. Overigens benadrukt Variety dat het niet duidelijk is wat de deal omtrent The Punisher is. De kans dat die voorwaarden afwijken van de rest, is echter nihil.

Check ook wat de acteur die Daredevil speelt onlangs te zeggen had over het slechte nieuws van Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Variety

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Marvel Series kunnen pas over twee jaar verder (maar niet op Netflix?)
Sluiten