Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 13 mei 2019
Leestijd: 5 minuten

Dit zijn The Eternals: Marvels grote plan na Avengers (geen spoilers)

Dit artikel bevat geen spoilers voor Endgame ?Met Spider-Man: Far from Home en Avengers: Endgame zijn we bij het einde van Phase 3 aanbeland. Even een korte recap: Phase 1 focuste voornamelijk op het introduceren van de individuele Avengers en eindigde met hun samenkomst in The Avengers.

De volgende stap na Avengers: Endgame

Phase 2 liet de nasleep van de grootschalige oorlog in New York zien, met Age of Ultron en de introductie van Ant-Man als hoogtepunten. Phase 3 liet met Captain America: Civil War zien dat The Avengers steeds vaker lijnrecht tegenover elkaar beginnen te staan, terwijl Thanos naar de voorgrond trad. Spider-Man: Far from Home zal vooral dealen met de directe nasleep van de gebeurtenissen uit Endgame.

Oftewel, het is tijd voor Phase 4. Endgame is het slotstuk van meer dan tien jaar aan films, waarna Marvel grotendeels weer opnieuw zal beginnen. Nieuwe personages, nieuwe verhalen en verrassende bekende gezichten.

Doordat de focus op de aanloop naar en de lancering van Endgame lag, weten we nog verrassend weinig over de komende reeks Marvel films. Sterker nog, binnen een jaar komt er al een Marvel film in de bioscoop waarvan we nog geen flauw idee hebben. Daarover lees je hier meer.

We weten in ieder geval dat er aan een Black Widow film gewerkt wordt. Dat wordt echter hoogstwaarschijnlijk een prequel, een film die zich in het verleden afspeelt. Wat ligt er in de toekomst, na Avengers: Endgame?

Wie zijn The Eternals?

Dankzij casting-nieuws weten we dat Marvel aan een Shang-Chi film werkt, een superheld in de Kung Fu. De echte volgende grote stap draait echter om The Eternals, een nieuwe superheldengroep na The Avengers die Marvel hoogstwaarschijnlijk op een ambitieuze manier gaat introduceren.

We weten al dat Angelina Jolie en Kumail Nanjiani een belangrijke rol gaan krijgen, evenals Richard Madden. Precies, hem ken je nog uit The Bodyguard. The Eternals zijn vrijwel onbekend onder het grote publiek, die geen comics onder ogen krijgen. Maar vergis je niet: dat gold eerst ook voor de Guardians of the Galaxy.

Marvel The Eternals Avengers Endgame

Dat gebrek aan bekendheid betekent een risico voor Marvel, maar zorgt er ook voor dat ze de ruimte hebben in het adapteren van de comics. Het grote publiek heeft immers nog geen beeld van hoe The Eternals eruit zouden moeten zien. Daardoor kan het bronmateriaal geboetseerd worden naar een film met grote potentie. Maar goed, wie zijn The Eternals?

Eternals en Deviants

Er zijn verschillende versies en reboots van The Eternals. Dat kan ook niet anders, na meer dan veertig jaar aan comics en dus verhalen. Het komt er in elk geval op neer dat zeer lang geleden de goddelijke Celestials naar de aarde kwamen. Daar gebruikten ze hun wetenschappelijke magie om twee uiteenlopende soorten te creëren van de vroege mens: de Eternals en de Deviants.

De naam Celestials kan je al bekend voorkomen, want Ego the living planet, de vader van Star-Lord, was er eentje.

Eternals zien er gewoon als mensen uit, maar zijn bijna onsterfelijk. Ze worden namelijk nooit ziek en zijn immuun voor toxines. Hun lichamen zijn ook extreem duurzaam en bijna onverwoestbaar. Ze kunnen vliegen, beheersen telekinese, ze zijn super sterk, ze kunnen je gedachten lezen en force fields genereren. Afhankelijk van welke Eternal of comic je te pakken hebt kunnen daar zelfs nog meer krachten bij komen.

Marvel The Eternals Avengers Endgame

En, alsof dat al niet genoeg was, ze kunnen samen hun krachten bundelen tot een versterkt wezen genaamd de Uni-Mind. Gelukkig zijn het de good guys in de comics, die juist de mensheid willen beschermen. Je raadt het al: de Deviants hebben het juist op de mensheid gemunt.

De Eternals hebben zelfs in de bergen van het oude Griekenland een verborgen stad voor zichzelf gebouwd, Olympia. In de comics is dat de basis van het pantheon.

Maar goed, terug naar de Deviants. Zij zijn de keerzijde van het experiment van de Celestials. Ze zijn fysiek misvormd en hebben minder krachten dan de Eternals. In de comics was Thanos bijvoorbeeld een Deviant. Een achtergrond die nooit in de films is genoemd, maar wellicht zal Marvel later wel hem in die context plaatsen wanneer de bioscoopbezoekers met de Eternals en Deviants kennis gaat maken.

X-Men en andere mutanten

De experimenten die tot de Eternals en Deviants leidden hebben ook een link met mutanten als de X-Men. Volgens de comics hebben de experimenten van de Celestials namelijk ook een impact gehad op het DNA van de ‘normale mens’, waardoor er soms mutanten opduiken. Dus indirect hebben die goddelijken naast The Eternals en Devians ook mutanten geïntroduceerd op aarde.

Dat is een interessant gegeven, gezien Disney en Marvel sinds kort de filmrechten voor de X-Men en andere mutanten terug hebben. Het introduceren van The Eternals zou dus een mooie manier voor Marvel kunnen zijn om uiteindelijk ook de X-Men in hetzelfde cinematic universe te introduceren.

Angelina Jolie en Richard Madden

De enige twee Eternals waarvan we al zeker weten dat ze zullen opduiken in Phase 4, zijn Sersi en Ikaris. Angelina Jolie heeft getekend voor de rol van Sersi, een Eternal die uniek is omdat ze ervoor kiest om onder de mensen te leven. Ze is extreem krachtig en was zelfs eventjes een Avenger in de comics. Oh ja, leuk detail: ze had een crush op Captain America.

Marvel The Eternals Avengers Endgame

Ikaris wordt gespeeld door Richard Madden. Hij kan energie projecteren met zijn ogen en handen. Ook hij is in tegenstelling tot veel van zijn soortgenoten zeer geïnteresseerd in de mens. In de comics is hij trouwens de vader van Icarus, de mythologische mens die te dicht op de zon vloog.

Marvel The Eternals Avengers Endgame

De plannen van Marvel

Al met al blijft het dus een kwestie van afwachten, want met meer dan veertig jaar aan comics heeft Marvel ontzettend veel verhalen om uit te kiezen. Één ding is in ieder geval duidelijk: de powerlevels in de films gaan flink omhoog schieten, ver boven de krachten die we nu in de bioscoop te zien hebben gekregen. Wat voor impact dat op de huidige superhelden gaat hebben, gaan we de komende jaren ontdekken. Disney gaat komende zomer zijn plannen voor Phase 4 introduceren, dus wordt vervolgd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit zijn The Eternals: Marvels grote plan na Avengers (geen spoilers)
Sluiten