Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 13 mrt 2019

What If: ‘Disney Plus serie verkent alternatieve versies van Marvel-films’

Disney komt later dit jaar met Disney Plus, een Netflix-killer die naar verluidt eerst naar Nederland komt. De streamingdienst bevat niet alleen de honderden films uit de rijke bibliotheek van de mediagigant, maar ook nieuwe originele content. Onder andere van Marvel.

Marvel What If naar Disney Plus

Zo kun je bijvoorbeeld rekenen op The Mandalorian, een Star Wars-serie op het niveau van Game of Thrones, alleen al qua budgetten. Daarnaast werkt Disneys Marvel naar verluidt ook aan een animatieserie.

De serie is gebaseerd op de What If reeks aan comics. Daarin mogen schrijvers helemaal los gaan op alternatieve versies van het Marvel-universum. In principe krijgen ze carte blanche om alles overhoop te gooien, personages nieuwe rollen te geven en aan de knoppen te draaien.

Peter Parker als Iron Man? Prima. Elke Avengers is opeens een dier in plaats van een mens? Tuurlijk! The Defenders in de middeleeuwen? Waarom ook niet!

Marvel What If Disney Plus

Dat zijn wel erg extreme voorbeelden. De What If-serie was op zijn best met wat meer voor de hand liggende vragen als “wat nou als Loki de hamer had gevonden, in plaats van Thor?” De Disney Plus serie gaat ook per aflevering een dergelijke vraag behandelen, met losstaande afleveringen.

De vragen gaan naar verluidt over de bestaande 21 films die Marvel reeds in de bioscoop heeft uitgebracht. Zo is de animatieserie direct relevant en interessant voor alle filmfans die het universum al tien jaar op de voet volgen.

Oftewel, zo kan Disney nog meer abonnees naar zijn nieuwe streamingdienst toe lokken. De What If-serie biedt in ieder geval vrijheid om los van de films alles te doen.

ABC’s Agents of S.H.I.E.L.D. lijdt bijvoorbeeld onder de beperking dat de bioscoopfilms qua verhalen altijd voorrang krijgen, waardoor de televisieserie enkel kan reageren op de gebeurtenissen uit de films. Er is daarin geen ruimte voor een rijk overkoepelend verhaal.

Prominente rol

Doordat de animatieserie zich afspeelt in alternatieve versies van de films, is die beperking er niet. Bovendien biedt een animatieserie meer ruimte voor de stemmen van grote acteurs als Robert Downey. Jr, omdat hij niet twee weken op een set hoeft rond te wandelen.

De animatieserie wordt tevens volgens betrouwbare bronnen ontwikkeld door Kevin Feige onder Marvel Studios, in tegenstelling tot de series die op ABC en Hulu verschijnen. Die vallen onder de Marvel Television Group. Dat wijst op een prominente rol in het bredere plaatje.

Maar goed, voorlopig blijft het bij geruchten. Gelukkig kunnen Marvel-fans al gegarandeerd uitkijken naar Disney Plus, want er is al een Loki-serie met Tom Hiddleston aangekondigd. Daarnaast wijzen geruchten op series over Vision, Scarlet Witch, Falcon en Winter Soldier. Voorlopig blijft het allemaal een kwestie van afwachten!

?Check ook: Komt Star Wars: Knights of the Old Republic naar Disney Plus?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

SlashFilm

Reageer op artikel:
What If: ‘Disney Plus serie verkent alternatieve versies van Marvel-films’
Sluiten