Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 28 dec 2018

Marvel kan sneller films X-Men en Fantastic Four produceren dan verwacht

De deal tussen Fox en Disney zit al een langere tijd in de pijplijn, maar alles wijst erop dat de overname in januari eindelijk afgerond gaat worden. Daarmee is de cirkel weer rond, want dat zou betekenen dat Marvel Studios de rechten terugkrijgt voor verschillende X-Men en Fantastic Four-personages.

Marvel en Fox

Striphelden van Marvel dus, waarvan de comicgigant in slechtere tijden genoodzaakt was om de filmrechten te verkopen. Sindsdien is het tij op een spectaculaire wijze gekeerd voor Marvel, met het huidige zeer succesvolle Cinematic Universe als gevolg.

Nu Marvel onder Disney valt en de grote muis binnenkort de film-franchises van Fox binnenharkt, kunnen een hoop iconische superhelden toegevoegd gaan worden aan de Marvel-films die op het witte doek verschijnen. Magneto vs. The Avengers? Dat kan! Deadpool die samenwerkt met Captain America? Zeker mogelijk!

Op papier in ieder geval. Fans van X-Men, Fantastic Four en al die andere Fox-properties kunnen op een reboot en een grootschalige push van de bekende Disney-machine rekenen. De grote vraag is echter: wanneer gaat Disney met die licenties aan de slag? Wanneer kunnen we de eerste X-Men films gaan checken die onder de Marvel-vlag vallen?

Zes maanden

Kevin Feige, president van Marvel Studios, was onlangs te gast bij Playback, een podcast van Variety. Daar werd hem gevraagd of hij al groen licht heeft gekregen om verhalen op basis van die Fox-properties te gaan ontwikkelen. Dit was zijn antwoord:

“Nee, maar we hebben wel te horen gekregen dat het er allemaal zeer, zeer goed voor staat en dat het al kan gebeuren in de eerste zes maanden van volgend jaar. Het idee dat die personages terugkomen is fantastisch. Het is mooi als het bedrijf dat al die personages heeft bedacht en groot heeft gemaakt, er ook gebruik van kan maken. Het voelt vreemd om dat niet te doen. Maar als we het over concrete plannen en gedachten hebben, nee, zo ver zijn we nog niet.”

Verwacht dus geen teasers in Avengers: Endgame, hoe tof dat ook zou zijn. Zolang de overname niet helemaal rond is, kan Marvel nog niet zijn vingers branden aan de iconische personages die nu nog onder Fox vallen. Toch is de opmerking van Feige al goed nieuws. Dat zou namelijk betekenen dat die personages al in 2020 hun debuut kunnen gaan maken in het Marvel Cinematic Universe.

Het wordt interessant om te ontdekken hoe Marvel zijn ‘nieuwe’ personages gaat introduceren in de films. Tot nu toe kon het bedrijf zijn verhalen ver vooruit plannen, maar een nieuwe X-Men of Fantastic Four-film zal onvermijdelijk tot vragen als ‘waar waren ze dan tijdens de gebeurtenissen van Infinity War en Endgame?’

Een handige fan genaamd BossLogic geeft ons alvast een fantasierijk voorproefje op een reboot van de Fantastic Four:

Marvel fox fantastic Four Marvel fox fantastic Four Marvel fox fantastic Four
Reageer op artikel:
Marvel kan sneller films X-Men en Fantastic Four produceren dan verwacht
Sluiten