Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 jun 2020

Marvel’s Avengers krijgt gratis upgrade naar PS5 en Xbox Series X

Eind dit jaar kunnen we aan de slag met de PS5 en de Xbox Series X. Tegelijkertijd verschijnen er nog vele games op de huidige platformen, waaronder Marvel’s Avengers.

Mocht je die game willen spelen op het moment dat hij uit is op de PS4 of de Xbox One en vervolgens ook nog van plan bent om een nieuwe spelcomputer te kopen, dan hebben we goed nieuws. Marvel’s Avengers krijgt namelijk een gratis upgrade naar de PS5 en de Xbox Series X.

Marvel’s Avengers krijgt PS5 en Xbox Series X upgrade

Op 4 september verschijnt Marvel’s Avengers voor de pc, PS4 en Xbox One. Maar de game is ook in ontwikkeling voor de PS5 en Xbox Series X. Deze versie moet eind dit jaar nog gaan verschijnen. Of de game met de lancering beschikbaar is, is niet heel erg duidelijk. Maar als je de game dus al hebt gekocht voor een ouder platform, dan kun je die zonder extra kosten upgraden naar de nieuwe spelcomputers. Daarbij gaat ook de voortgang die je hebt geboekt mee. Save-bestanden, spelersprofielen en andere vorderingen worden automatisch overgezet. Zodoende kun je verder gaan waar je gebleven was.

Marvel's Avengers PlayStation 5
Iron Man in actie (Afbeelding: Square Enix)

Marvel’s Avengers krijgt ook de mogelijkheid om coöperatief te spelen, waarbij het mogelijk is om als PS5-bezitter samen te spelen met iemand die de game op de PS4 heeft. En wanneer je een Xbox Series X bezit en je vriend of vriendin nog op de Xbox One speelt, dan is het ook mogelijk om op die manier samen te spelen. Beelden van de nieuwe versie van de game zijn er nog niet, maar volgens de ontwikkelaar met de versie voor de volgende generatie spelcomputers profiteren van extreem snelle laadtijden, hogere resolutie, verbeterde textures en ray tracing. Voor de PS5-versie wordt tot slot specifiek genoemd dat de game gebruik maakt van de ultrasnelle SSD, de nieuwe mogelijkheden die de DualSense-controller met zich mee brengt en ruimtelijke audio. Gamers op de nieuwe spelcomputer van Sony hebben daarbij de mogelijkheid om de kracht in te zetten voor de Enhanced Graphics Mode of de High Framerate Mode.

Wil je Marvel’s Avengers op dag één in huis hebben? Dan kun je hem hier pre-orderen. Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Marvel’s Avengers krijgt gratis upgrade naar PS5 en Xbox Series X
Sluiten