Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 31 mei 2019

Square Enix’s Avengers game: onthulling sneller dan verwacht!

Dit jaar krijgen we al een Marvel-game op de Nintendo Switch. Het gaat daarbij om Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order. Dat is een game waarbij je met verschillende superhelden in het Marvel-universum aan de slag kunt gaan, waaronder de X-Men. Maar vorig jaar werd ook bekend dat uitgever Square Enix zich ging bemoeien met het universum.

Je kent Square Enix van games als Final Fantasy en Tomb Raider. Het is een bedrijf die van vele markten thuis is. De Marvel’s Avengers-game wordt gemaakt door Crystal Dynamics, die de Tomb Raider-serie heeft gemaakt, in combinatie met Eidos Montreal, die naast Deus Ex ook aan de Tomb Raider-reeks heeft gemaakt. Volgende maand wordt de game eindelijk onthuld.

De onthulling van Marvel’s Avengers

Dat is althans hetgeen dat we kunnen afleiden van de nieuwe tweet die de wereld in is gegooid. Het is tevens de eerste tweet van het officiële account van de game. Daarin wordt duidelijk dat de game getoond gaat worden tijdens de persconferentie van Square Enix. Deze wordt gehouden op de nacht van 10 op 11 juni om 3 uur ‘s nachts Nederlandse tijd.

De game moet het begin gaan worden van een serie aan games. Daarbij wordt er gekeken naar de films, maar is het ook duidelijk dat het een verhaal brengt die er van losstaat. Eventuele gebeurtenissen in Endgame zijn dus niet van toepassing van wat er in dit universum gebeurt. Het project werd overigens al in 2017 aangekondigd, dus de ontwikkelaar is er al een tijdje mee bezig. We hopen dan ook dat de game eind dit jaar uitkomt, maar we verwachten de titel eigenlijk pas in 2020.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Square Enix’s Avengers game: onthulling sneller dan verwacht!
Sluiten