Marvel’s Avengers: In gesprek met voice-actor Troy Baker

Op 4 september komt Marvel’s Avengers uit. Geen film dit jaar, maar een grote game. De game wordt gemaakt door Crystal Dynamics, een studio die we kennen van de Tomb Raider-games. In de nieuwe titel kun je aan de slag met helden als The Hulk, Iron-Man en Thor. Het verhaal speelt daarbij uiteraard een belangrijke rol.

In een vroeg stadium werd al duidelijk dat de Marvel’s Avengers gebaseerd zou gaan worden op de comics en zodoende losstaat van de films. Zo zien de personages er iets anders uit dan dat we gewend zijn en klinken ze ook anders doordat er anderen zijn die de stemmen verzorgen. Eén van die stemacteurs is Troy Baker. De beste man is een gevestigde naam binnen de wereld van games en verantwoordelijk voor de stem van een grote lading aan gamepersonages. Je kent hem uit BioShock Infinite, uit Persona en The Last of Us, waarbij hij de rol van Joel op zich neemt. In deze game vertolkt hij de rol van Bruce Banner. Voordat de game uit is, kregen we de kans om een videogesprek met hem aan te gaan.

Troy Baker
Troy Baker (Afbeelding: Square Enix)

Marvel’s Avengers interview met Troy Baker

Want: Je bent al vele jaren bezig met het verzorgen van stemmen in games. Is er iets nieuws dat de rol van Bruce Banner je hebt gebracht?

Troy: Ik hoop het wel. Ik heb nog nooit zijn rol vertolkt, hoewel ik geen onbekende ben binnen het Marvel-universum. Toen ik opgroeide was ik een comic-fan, maar ik was nooit echt liefhebber van Bruce Banner. Het groene monster deed me niks. Pas later realiseerde ik me dat er veel diepgang zat in het personage. Toen ik gevraagd werd voor dit project dacht ik aan Hawkeye, maar toen werd gezegd dat ik Bruce Banner zou zijn.

Marvel's Avengers Troy Baker
Troy baker aan het werk (Afbeelding: Marvel)

Ik had eigenlijk geen zin om The Hulk te spelen, maar de ontwikkelaar overtuigde me dat het niet The Hulk was, maar Bruce Banner in Marvel’s Avengers. In de game zijn het twee verschillende personages. Ik heb het voordeel dat ik dus niet veel hoef te schreeuwen in de game. En ik heb de kans gekregen om een nieuwe kant van Banner te laten zien.

Want: Heb je Anger Issues net als Bruce?
Troy: Ik heb gebruik gemaakt van mijn levenservaringen (grapt). Als een acteur moet je je verdiepen in je personage. En het is lastig om om te gaan met die woede. Iedereen bij Marvel die dit personage hebben bedacht, hebben het personage gemaakt als een excuus om hun woede te verwerken. Maar er zit niet veel woede in hem. Sterker nog, hij moet de meest relaxte gast ter wereld zijn. Anders verandert hij in The Hulk en vreet hij bij wijze van spreke mensen op.

Als je de beta hebt gespeeld, dan herken je het moment dat je als The Hulk een tank boven je hoofd houdt en daarmee losgaat. Het is een tof moment. Het zorgt er voor dat je een mooie mix hebt tussen fun en de diepgang van de game.

Want: Ben je Team Iron-Man of Team Captain America?
Troy: Oh dude, wil je echt dat ik daar tussen moet gaan kiezen? Ik was Team Captain America. Het is indrukwekkend in hoeverre hij zichzelf wilde opofferde voor het goede. En dat is een interessant conflict. Maar tegelijkertijd wil hij niet zijn principes opzij zet. Terwijl Tony Stark, oftewel Iron Man, dat wel doet. In zijn geval betekenen zijn principes niks wanneer het het grotere plaatje niet dient. Dat conflict tussen die twee en eigenlijk de andere personages, zorgt er voor dat je een interessant verhaal krijgt.

De Hulk (Afbeelding: Square Enix)

Want: Op je CV heb je inmiddels heel wat rollen staan die gelden als groundbreaking. Gaat dit een rol zijn die in het lijstje past met andere rollen?
Troy: Persoonlijk hoop ik het van wel, maar voor de game hoop ik het van niet. Want het gaat niet om mij alleen. Als ik mijn werk goed doe, dat weten spelers geen eens dat ik het ben geweest. Zij zien dan alleen Bruce Banner in Marvel’s Avengers. Het gaat echt om de personages, de verschillende lagen, de interactie tussen de helden en ga zo maar door. Als ik dan zou opvallen, dan was ik geen onderdeel van het team. Ik werkte samen met groep uitstekende voice-actors en hoop dat het groter geheel hetgeen gaat zijn dat gamers bij blijft.

Bedankt voor de tijd. Marvel’s Avengers is vanaf 4 september beschikbaar en is dan te spelen op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Marvel’s Avengers: In gesprek met voice-actor Troy Baker
Sluiten