Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 april 2020

Marvel’s Spider-Man blijft één van de beste PS4-games

De aankomende maanden is de kans groot dat we niet zoveel games gaan krijgen als dat we gewend zijn. Uitgevers zijn huiverig om games uit te geven, nu alles afhangt van de online kanalen. Hoewel veel gamers games online bestellen of al digitaal aanschaffen, is er ook nog steeds een grote doelgroep die gewoon naar de winkel wilt gaan. The Last of Us 2 is op die manier al uitgesteld, Ghost of Tsushima lijkt hetzelfde lot beschoren en dat is slechts het begin. Gelukkig zijn er inmiddels honderden games beschikbaar op de PS4. En Marvel’s Spider-Man is daar er één van.

Voor het reviewen van games moet ik heel eerlijk bekennen dat ik niet altijd een game volledig uitspeel. Ik denk dat dat ook niet nodig is: in negen van de tien gevallen krijg je na een paar uur al een heel goed gevoel van wat een game wel en niet is. Zo ook Marvel’s Spider-Man. Ik heb heel wat uren in de game gestopt, maar zeker niet uitgespeeld. Dat komt met name door de timing van de game. Hij kwam begin september 2018. Ik weet dat ik toen heel wat andere games had en vlak daarna naar Japan vloog voor de Tokyo Game Show. Zodoende heb ik hem een paar uur gespeeld, de review geschreven en hem daarna niet meer aangeraakt.

Eindelijk verder met Marvel’s Spider-Man

Elke keer dat ik ruimte op mijn PlayStation 4 moest maken omdat ik een nieuwe game moest installeren, ging ik door mijn bibliotheek en kwam ik Marvel’s Spider-Man tegen. Samen met een paar andere games als God of War en Assassin’s Creed laat ik hem telkens staan. En afgelopen weekend was het zover. Ik besloot de game weer op te starten. En potverdikkeme: wat is Marvel’s Spider-Man een dijk van een game.

Spider-Man dlc
Genoeg actie (Afbeelding: Sony)

Alleen al de basis is zo goed. Als Spider-Man lekker rondslingeren door de stad New York. Het is een mechanic die enorm goed werkt en voor veel plezier zorgt. Je kunt via fasttravellen vaak snel komen op de plek waar je moet zijn, maar ik heb dat eigenlijk nooit gedaan. Ik vind het gewoon veel leuker om rond te slingeren door de stad. Het gevoel van snelheid is daarbij zo lekker. Je wilt telkens zo timen dat je met de hoogste snelheid je web loslaat en vervolgens weer een nieuw web schiet. Een geeft een heerlijk vorm van voldoening.

Een ander sterk element van Marvel’s Spider-Man is te vinden in het feit dat je zo enorm veel dingen kunt doen. Random badguys in elkaar rammen via een uitstekend vechtsysteem, het voltooien van onderzoeken, het vinden van rugzakken, voltooien van puzzels en nog meer. Daarbovenop kent de game een fijn systeem waarbij je verschillende nieuwe vaardigheden leert en gadgets gebruikt. Op die manier heb je telkens een goed gevoel van voortgang.

En dan heb je nog het hoofdverhaal van Marvel’s Spider-Man. En daar weet de game ook goed te scoren. Hoewel de game al een jaar of twee oud is, is het nog altijd erg sterk. De cinematics zijn tof, het verhaal is goed uitgewerkt met interessante personages en je hebt ook nog wat afwisseling qua gameplay met momenten waarbij je met Mary-Jane aan de slag gaat. Ik heb me geen moment met de game verveeld.

Marvel's Spider-Man
Mary-Jane is meer dan een deel van het verhaal (Afbeelding: Sony)

Bijkomend voordeel is dat je nu Marvel’s Spider-Man gratis kunt spelen bij je PlayStation Now-abonnement. Dus als je op zoek bent naar een game om je gewoon mee te vermaken? Dan is dit een absolute aanrader.

Reageer op artikel:
Marvel’s Spider-Man blijft één van de beste PS4-games
Sluiten