Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 juni 2020

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales is gewoon een losstaande game

Eén van de eerste games die tijdens de onthulling van de PlayStation 5 werd getoond is Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. En na die presentatie werd gezegd dat het een remaster zou zijn van de PlayStation 4-game Marvel’s Spider-Man met extra content via Miles Morales.

Maar dat blijkt toch niet zo te zijn. Op het PlayStation Blog laat ontwikkelaar Brian Horton van Insomniac Games weten hoe het precies zit. En daaruit blijkt dat je de game toch echt als een losstaande game moet zien.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales is een losstaande game

Je kunt Marvel’s Spider-Man: Miles Morales dus los halen en het is geen remaster. Het is een los verhaal, dat je eigenlijk zou moeten vergelijken met een game als Uncharted: Lost Legacy. Die game was een soort van tussendoortje en was qua schaal een stuk kleiner dan bijvoorbeeld Uncharted 4. Maar de game kon je wel spelen zonder kennis te hoeven hebben van de andere titels. En dat moet deze game dus ook gaan worden. Bekijk hieronder de trailer die meer duidelijkheid geeft over wat de game gaat worden.

In Marvel’s Spider-Man: Miles Morales ga je dus aan de slag met Miles Morales, die de kneepjes van het superheldenvak leert van Peter Parker. Maar Miles is zeker niet identiek aan Peter. Hij heeft zijn eigen manier van swingen, zijn eigen speciale krachten en natuurlijk zijn eigen identiteit. En dat bleek in de originele game ook een belangrijke factor te zijn. Met Miles krijg je te maken met nieuwe vijanden, nieuwe missies en een wereld die zich een tijdje na de gebeurtenissen van het origineel afspeelt. Belangrijk daarbij is dat de game zich afspeelt rondom de kerstperiode, waardoor je in een New York met sneeuw terecht komt.

New York in de winter (Afbeelding: Insomniac Games)

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales moet daarnaast gebruik maken van de verschillende voordelen die de PlayStation 5 brengt. Denk daarbij aan laadtijden die zo goed als afwezig zijn, ray-tracing, 3D audio en de mogelijkheden die de DualSense controller met zich mee brengt. Tot slot laat de ontwikkelaar weten dat ze zeker niet klaar zijn met de verhalen rondom Peter Parker. Maar eerst wil men dit belangrijke verhaal neerzetten.

Reageer op artikel:
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales is gewoon een losstaande game
Sluiten