Daniel Koster
Daniel Koster 1 mrt 2017

Oud geleerd, oud gedaan: Japanse Masako Wakamiya van 81 ontwikkelt eigen app

Je bent nooit te oud om iets te leren, of zo wordt er gesteld. Echter verandert de wereld zo snel dat wij nu af en toe al moeite hebben om ‘m bij te houden. Laat staan op onze oude dag. Masako Wakamiya bewijst dat dat niet zo hoeft te zijn.

Masako is misschien uitzondering op de regel, maar wel iemand die laat zien hoe het eigenlijk moet. Deze 81-jarige Japanse vrouw is 43 jaar werkzaam bij een grote bank in Japan geweest. Totdat zij rond haar zestigste besluit dat het tijd is voor iets anders.

Masako Wakamiya

Masako Wakamiya is ons nog de baas

Je raadt het al: ze gaat zich verdiepen in de ICT. En als jij nu denkt dat dat helemaal misgaat, dan heb je het goed mis. Sterker nog, Masako heeft een eigen app ontwikkeld. Wat een heldin!

Die app is trouwen niet echt iets voor ons. De app is namelijk een manier om Hinamatsuri onder de knie te krijgen. Dit is een Japanse traditie waarbij je traditionele poppen op een bepaalde manier moet uitstallen.

Niet westers, wel geinig om te proberen

Via de app krijg je twaalf poppen te zien die je dan in een display moet neerzetten. Wanneer jij alle poppen goed hebt uitgestald heb je het level gehaald. Zoals we al zeiden, niet echt iets voor ons, maar wel een puike prestatie.

Je kunt de applicatie wel gewoon downloaden en zien wat je ervan vindt. Maar dat is niet het enige waarmee de Japanse op de p(r)oppen komt. Ook houdt zij een blog bij (in het Engels en het Japans). Hier laat ze zien hoe je via Excel kunst maakt. Wat een heldin!

Wees geïnspireerd

Dan hebben we nog een laatste verrassing voor je in petto. Masako was namelijk ook te zien op TEDx waar ze vertelde over hoe je het digitale landschap kunt bijhouden. Wat een inspirerend persoon zeg! Net zoals deze programmeur overigens, die zijn gehele leven op hilarische wijze automatiseerde.

Reageer op artikel:
Oud geleerd, oud gedaan: Japanse Masako Wakamiya van 81 ontwikkelt eigen app
Sluiten