Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 7 jun 2018

Maserati de Alfieri: elektrische Tesla-killer komt op de markt

Maserati staat bekend om zijn luxe en stijlvolle auto’s. De afgelopen jaren timmerde het toonaangevende Italiaanse merk aan de weg met de Quattroporte. Een echte auto, een belevenis. Ook Maseratie moet echter aan de onvermijdelijke elektrische toekomst geloven. 

Maserati de Alfieri: Italiaan gaat elektrisch

Hoe? Dat weten we al vier jaar: met de Maserati de Alfieri. Vier jaar geleden werd de stijlvolle bolide als een prototype onthuld. Met prototypes en concepten weet je echter maar nooit of het echt de weg op gaat.

Schrijf je in voor Ontbytes! ?

En ontvang het tofste autonieuws in je inbox!.
[revue_subscribe]

Maseati heeft echter goed nieuws, want de de Alfieri gaat in 2022 op de markt gebracht worden. In het originele concept werd de wagen nog aangedreven door een V8-motor. Nu zijn de plannen echter veranderd vanwege recente ontwikkelingen.

Maserati de Alfieri Maserati de Alfieri

Je kunt rekenen op een plug-in hybride en een volledig elektrische variant. Slecht nieuws wellicht voor de klassieke autofan, maar als er iemand in stijl de strijd met Tesla aan kan gaan, dan is dit Italiaanse merk het.

Concurrent voor Tesla?

De Alfieri is gebaseerd op de A6 GCS, en dat zie je terug in het agressieve doch strakke uiterlijk. En, niet geheel onbelangrijk, in de resultaten onder de motorkap. De elektrische variant gaat naar verluidt binnen twee (!) seconden van nul naar honderd.

De topsnelheid? Die ligt op tweehonderd kilometer per uur. Al met al kun je het totaalpakketje daarin dus vergelijken met de Tesla Roadster. Niet de minste concurrent. De Maserati heeft zijn hoge snelheid vooral te danken aan het aluminium frame en de aerodynamische bouw.

Maserati de Alfieri Maserati de Alfieri

Voor de sportieve liefhebbers komt er overigens ook een cabriolet uit. Maar hoeveel mag dat allemaal gaan kosten? Dat is de grote vraag, vooral als het Italiaanse automerk de vloer aan wilt gaan vegen met Tesla.

Helaas blijft het antwoord op die vraag voorlopig uit. In de tussentijd staren we verlekkerd naar de plaatjes, en kun je nog eens door ons dossier met elektrische auto’s scrollen.

Manners

Reageer op artikel:
Maserati de Alfieri: elektrische Tesla-killer komt op de markt
Sluiten