Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 25 feb 2019

Matebook X Pro: Huawei maakt beste Windows laptop nog beter

De Huawei MateBook x Pro behoorde tot een van de beste, al dan niet de beste, Windows laptops op de markt. Voor een relatief redelijke prijs beschikte de consument over een ijzersterke laptop. Iets wat ervoor zorgt dat de lat voor een opvolger bijzonder hoog ligt. Toch weet Huawei, met de gloednieuwe MateBook X Pro, die lat toch simpelweg te passeren. De producent komt met een beest van een laptop. 

Huawei’s gloednieuwe MateBook x Pro

Windows-lapstops zijn er in vele vormen en maten, maar de Huawei MateBook x Pro springt als een idioot uit het assortiment. Of het nu gaat om de specificaties, het design of de prijs: dit is een van de beste Windows laptops die je anno 2019 kunt kopen. Althans, kon kopen. Een maand nadat Huawei de gloednieuwe MateBook 13 heeft aangekondigd, komt het met een upgrade voor zijn high-end laptop. We maken kennis met de gloednieuw MateBook x Pro.

Huawei MateBook x Pro

Huawei heeft de MateBook X Pro voorzien van een aantal belangrijke veranderingen. Zo gebruikt de producent bij dit model een 8e-generatie Whiskey Lake processor en een Nvidia MX250, wat ervoor moet zorgen dat er vooral een verbetering in performance te vinden is. Daarnaast is de ondersteuning voor externe grafische kaarten ook aanzienlijk verbeterd door een update voor de Thunderbolt 3 port. Hierdoor is de 20gbps transmissie verdubbeld, wat inhoudt dat de MateBook x Pro nu 40gbps ondersteunt.

Om het pakket compleet te maken komt de nieuwe MateBook met een 1TB opslagoptie, een sterkere batterij (die tot wel 10 uur meegaat) en een NFC chip onder toetsenbord. Door die laatste feature is het bijvoorbeeld makkelijk om bestanden te verplaatsen via de Huawei Share app, die je met je Huawei toestel kunt gebruiken.

Zelfde kwaliteit, maar dan sterker

De Huawei MateBook x Pro beschikt verder over features die we al kennen. Er zit nog steeds een camera verstopt in het toetsenbord, de laptop ziet er nog steeds strak uit en we hebben nog steeds te maken met een 13.9-inch display met een resolutie van 3000 x 2000. Met twee USB-C aansluitingen, een USB-A en een HDMI aansluiting beschikt de MateBook Pro over exact dezelfde ports als zijn voorganger. De laptop is dus voornamelijk voorzien van een aardige performance boost, beschikt over een verbeterde ondersteuning voor externe grafische kaarten en een Huawei logo zonder bloem.

Huawei MateBook x Pro

De gloednieuwe MateBook X Pro zal rond de lente van 2019 gelanceerd worden voor de prijs van €1599.

Reageer op artikel:
Matebook X Pro: Huawei maakt beste Windows laptop nog beter
Sluiten