Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 25 jul 2018

Hebben! Mario Kart en Hot Wheels komen samen

Een combinatie tussen Mario Kart en Hot Wheels is iets dat eigenlijk perfect zou zijn. Wat dat betreft is het enerzijds super logisch dat die twee werelden elkaar vinden en het is anderzijds raar dat het zo enorm lang heeft geduurd. Maar goed, ze zijn nu eindelijk aangekondigd. En dat betekent dus dat je straks met je favoriete Nintendo-personage over Hot Wheels-banen kunt gaan scheuren.

Mario Kart en Hot Wheels

In eerste instantie lijkt de line up te bestaan uit acht personages. Mario en Luigi zijn daarbij van de partij, net als Toad, Bowser, Peach en Yoshi. Dit zijn personages die sinds Super Mario Kart al in de line-up zitten, dus hun aanwezigheid is logisch.

Daarnaast zien we ook nog Rosalina en Wario. Maar er zijn natuurlijk ook een aantal personages die we momenteel nog missen. zo is het jammer dat Waluigi er niet bij is en is Donkey Kong een duidelijke afwezige. Ook had een Shy Guy niet misstaan of één van de verschillende Baby-personages. Maar misschien dat we nu iets te veel vragen. Het is in elk geval goed dat beide werelden elkaar hebben gevonden.

Hot Wheels Mario Kart

Het enige nadeel is dat we er nog een tijd op moeten wachten. De Mario Kart-figuren voor Hot Wheels komen namelijk pas in juni van volgend jaar uit. Dat is een behoorlijk lange tijd als je kijkt dan de modellen nu al beschikbaar zijn. Gelukkig hoef je er dan geen hoofdprijs voor te betalen, aangezien ze in de Verenigde Staten 4,99 dollar per stuk gaan kosten.

Tot aan de lancering verwachten we overigens nog één keer iets te horen over dit project. Naast de figuren zou er namelijk ook gewerkt gaan worden aan speciale banen in Mario Kart-stijl. Zo zou je dus in de theorie straks je eigenlijk Rainbow Road kunnen gaan maken. Meer lezen over Hot Wheels? Bekijk hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Hebben! Mario Kart en Hot Wheels komen samen
Sluiten