Mathpix-app is (en geeft) dé uitkomst van al je rekensommen

Ken je dé grootste nachtmerrie van de wiskundeleraar Met PhotoMath nog? Hiermee is het mogelijk om met de camera van je smartphone een rekensom vast te leggen. Deze lost de applicatie vervolgens voor je op. Mathpix werkt echter nog beter.

PhotoMath vs. Mathpix

Aangezien je tijdens tentamens geen smartphone mag gebruiken is PhotoMath enkel een uitstel van executie. Toch is de app een uitkomst voor andere situaties waarbij je een rekensom moet oplossen, maar er niet uitkomt. Het nadeel is echter dat enkel getypte content werkte. Handgeschreven rekensommen moest je dus alsnog met jouw brein oplossen. Tot nu toe dan, want Mathpix is er!

Mathpix lost ook geschreven rekensommen voor je op

Oké, we gaan je niet op snode plannen brengen. Zoals dat je je aantekeningen tijdens een tentamen meeneemt naar het toilet en ze daar via Mathpix oplost. Wij willen namelijk dat je deze applicatie enkel gebruikt op momenten dat-ie wordt gedoogd.

Denk aan een willekeurig moment waarop jij wilt weten wat de lange zijde van een driehoek is terwijl je enkel de afstand van de twee kortere zijden kent. Ben je zo’n situatie tegen het lijf gelopen en wil je dit uitrekenen? Schrijf het probleem op een stuk papier uit en pak Mathpix erbij. Via je camera kun je het probleem in Mathpix laden en de app doet het werk. Je bent binnen enkele seconden op de hoogte van de oplossing!

Ook voor educatieve doeleinden

De applicatie is niet enkel bedoeld om je leven gemakkelijk te maken en zonder moeite antwoorden op rekensommen te geven. De app geeft namelijk ook een uitleg over de stappen die je voor het correcte antwoord moet ondernemen.

Heb je dus een aantal (geschreven) rekensommen uitstaan waar je niet uitkomt? Dan krijg je via de applicatie niet enkel een antwoord voorgeschoteld, maar ook de weg tot dat antwoord. Je kunt de app gratis voor iOS downloaden. Top!

Reageer op artikel:
Mathpix-app is (en geeft) dé uitkomst van al je rekensommen
Sluiten