Bekende analist: drastische daling Bitcoin was heel normaal

Behoorlijk wat mensen hebben begin dit jaar waarschijnlijk bijna een hartverzakking gekregen, toen de waarde van Bitcoin drastisch omlaag ging van een hoogtepunt van zo’n 20.000 dollar. De eToro senior analist en Bitcoin expert Mati Greenspan zou er echter niet van op hebben gekeken. Volgens hem is de drastische daling heel normaal na de eerdere snelle stijging.

Waarde Bitcoin is hoger dan jaar geleden

De analist geeft aan niet te weten wat er in de toekomst gaat gebeuren en ook geen waarzegger te zijn. Maar aan de andere kant benadrukt hij wel dat na een abrupte verhoging van een bepaalde waarde, er bijna altijd weer een behoorlijke waardedaling volgt.

Daarom zou het ineenstorten van de Bitcoin aan het begin van het jaar iets heel normaals zijn en niet iets om je te veel zorgen over te maken. Greenspan geeft verder nog aan dat na deze correctie, de waarde van de cryptocoin zo’n vijf tot zes procent meer waard is dan een jaar geleden.

Bitcoin

Net als toen met Mt. Gox

Verschillende andere analisten vergelijken de correctie aan het begin van het jaar met de drastische daling in 2014, toen de waarde zo’n 80 procent omlaag ging door de hack van de cryptocurrency exchange Mt Gox. Bitcoin herstelde zich toen pas 12 maanden later weer. Het lijkt er echter niet op dat zoiets weer aan de hand is. De tijden zijn veranderd en. cryptocurrency is nu al langzaamaan omhoog aan het klimmen. De cryptocurrencywereld is inmiddels ook een stuk volwassener en meer serieuze spelers zijn tegenwoordig bezig met de coin.

Nieuwe hoogtepunt in 2018

In tegenstelling to de analisten die denken dat Bitcoin pas over een jaar weer herstelt, zijn er ook belangrijke spelers die van mening zijn dat de coin dit jaar al boven zijn hoogtepunt uit zal komen.

Onder andere de miljardair Mike Novogratsz van Greenspan en Dan Morehead, CEO van de cryptocurrency investeringsfirma Pantera Capital, geloven dat de waarde van Bitcoin waarschijnlijk in 2018 nog zijn nieuwe hoogtepunt bereikt.  Aan de andere kant gelooft de CEO en grootste aandeelhouder van Berkshire Hathaway, Warren Buffet, weer dat Bitcoin helemaal geen investering is, maar een gok.

CCN

Reageer op artikel:
Bekende analist: drastische daling Bitcoin was heel normaal
Sluiten