Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 21 jun 2018

Deze smartwatch laad je op met je eigen lichaam

Het grootste nadeel aan mobiele apparaten is dat ze telkens maar weer opgeladen moeten worden. Op zich is het opladen zelfs niet eens zo’n ramp, maar het feit dat je apparaat dan weer ergens vast zit aan een oplader wel. Bij de smartwatchmaker Matrix hebben ze zich over het probleem gebogen en het resultaat is de Powerwatch: powered by you. Het is een smartwatch en ja hij moet opgeladen worden. Maar het opladen gebeurt gewoon tussendoor, terwijl je hem aan hebt.

Opladen met lichaamswarmte

We hebben het dan niet over opladen met zonnepanelen of zo’n systeem, dat door constante beweging blijft lopen. Zowel zonnepanelen als zo’n kinetisch systeem hebben hun nadelen en je kunt alsnog met een leeg horloge komen te zitten. De Matrix Powerwatch wordt opgeladen door een energiebron die te allen tijde aanwezig is, namelijk je eigen lichaamswarmte.

Matrix PowerWatch smartwatch

Mee het zwembad in

Zolang je het slimme horloge aanhoudt, blijft hij dus lekker opladen. En je kunt hem ook gewoon altijd aanhouden, aangezien hij tot 50 meter diepte bestand is tegen water. Hij gaat dus gewoon de douche en het zwembad in en ook een regenbui schrikt de Powerwatch niet af. Als je toevallig gaat duiken en dieper gaat dan 50 meter, heb je helaas wel een probleem. Maar hoe vaak gebeurt dat nou?

Matrix PowerWatch

Smartwatch features

Het oplaadsysteem van de Powerwatch is al reden genoeg om hem te kopen, maar hij kan natuurlijk ook nog allerlei slimme smartwatch dingen. Zo houdt hij bijvoorbeeld bij hoeveel calorieën je verbrandt en hoeveel stappen je zet gedurende de dag. Ook houdt hij de kwaliteit van je nachtrust in de gaten, zodat je optimaal uitgerust weer aan de dag kunt beginnen.

Matrix PowerWatch X

PowerWatch X

Naast de de standaard PowerWatch is er ook een PowerWatch X. Deze is bestand tegen water tot maar liefst 200 meter diepte, dus daar heb je dan al je antwoord op het duik probleem. Ook kan de PowerWatch X je voorzien van allerlei notificaties, zodat je op de hoogte blijft van wat er allemaal met je smartphone gebeurt. Deze smartphone mag zowel een iPhone zijn of een Android toestel.

Prijzen

De PowerWatch is beschikbaar via de officiële website voor 172 euro. Als je hem naar Nederland laat komen, kun je nog wel rekenen op extra btw kosten van 36 euro. De PowerWatch X komt is iets duurder en komt met een prijskaartje van 240 euro met 51 euro aan btw kosten. Bij beide horloges komt daar bovenop nog een bedrag van 17 euro voor de verzendkosten.

Binnenkort kunnen we ook weer nieuwe slimme horloges verwachten van Google. De techgigant zou bezig zijn met maar liefst drie nieuwe Pixel smartwatches.

HiConsumption

Reageer op artikel:
Deze smartwatch laad je op met je eigen lichaam
Sluiten